vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina a făcut rost de soluții dezinfectante pentru scările de bloc

Primăria Municipiului Slatina a anunțat,  marți, că a reușit să achiziționeze soluțiile dezinfectante și dispozitivele, ce vor fi montate azi, 1 aprilie, în cele peste 1400 de scări de bloc ale orașului.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 4, emisă de guvern pe 30 martie, toate Administrațiile Publice Locale din țară sunt obligate să achiziționeze soluții și dispozitive de dezinfectare în scările de bloc, ca astfel să prevină răspândirea coronavirusului.

Reprezentanții Primăriei Slatina au publicat un anunț în care au explicat că produsele de dezinfectare au fost achiziționate, deși autoritățile locale au avut o zi la dispoziție să facă acest lucru și au întâmpinat multe dificultăți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul ca la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a cca 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectant ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale”, se arată în anunțul publicat de primărie.

Dispozitive cu soluții dezinfectante vor fi montate miercuri, 1 aprilie, la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza municipiului Slatina, respectiv peste 1400 de scări.

Pentru a combate pandemia de coronavirus, autoritățile din Slatina continuă  acțiunile de dezinfecție a spațiilor comune din interiorul blocurilor de locuit, precum și spălarea tuturor străzilor și a trotuarelor de pe raza orașului, pe întreaga perioadă a stării de urgență.

Politica