sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Valorile termice vor fi mai coborâte

Potrivit prognozei ANM pentru intervalul 30 martie – 12 aprilie, temperaturile se vor menține ridicate la nivelul întregii țări, cu excepţia zilelor de 31 martie şi 1 aprilie, când valorile termice maxime vor scădea semnificativ în toate regiunile, chiar şi cu până la 15-16 grade Celsius.

În Oltenia, prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal, media maximelor termice fiind de 17 – 18 grade, după care se va răci, iar în ziua de 1 aprilie nu vor fi mai mult de 3 – 4 grade, în medie. După această dată, tendinţa generală a vremii va fi de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze între 16 şi 19 grade, în perioada 7 – 12 aprilie. Minimele termice vor avea variaţii între -3 grade, în dimineţile de 1 şi 2 aprilie, şi 7 grade, în ultimele zile de prognoză. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în jurul zilelor de 31 martie, 5 aprilie şi după data de 9 aprilie.

La munte, în primele trei zile din intervalul de prognoză, vremea se va răci, iar în zilele de 31 martie şi 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi negativă, între -4 şi -3 grade. După această perioadă, se va încălzi uşor şi treptat până la valori cuprinse, în cea de-a doua săptămână, în general, între 5 şi 8 grade. Media minimelor termice va fi sub pragul de îngheţ şi va avea variaţii între -10 şi 0 grade. Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în primele şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vremea în săptămâna 06 – 13 aprilie 2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte, local, în zonele montane.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și sud-vestice.

Vremea în săptămâna 13 – 20 aprilie 2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 20 – 27 aprilie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile
extracarpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru
acest interval, la nivelul întregii țări.

Politica