sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban propune consultări politice pentru organizarea alegerilor locale

Criza epidemiei de coronavirus face imposibilă desfășurarea alegerilor locale în luna mai sau iunie. Amânarea acestui scrutin este deja susținută de toate partidele.

În acest caz, premierul Ludovic Orban propune consultări politice pentru a găsi cea mai bună dată de organizare atât a localelor, cât și a alegerilor parlamentare. Mai multe scenarii sunt luate în calcul, dar până la un consens politic este cale lungă.

Voi chema partidele politice parlamentare la consultări, așa cum am anunțat și împreună vom analiza situația și vom lua decizia legată de alegerile locale”, a spus Orban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis către președinte, premier și Parlament o propunere de prelungire a mandatelor actualilor aleși locali, urmând ca alegerile să fie organizate în cel mult șase luni de la încetarea stării de urgență.

Nu este exclusă o amânare pentru primăvara lui 2021.

Dan Barna, preşedinte USR: Natura este mai puternică decât orice plan ne-am face noi, există perspectiva de a se ajunge la nişte posticipate. Vom susţine poziţia de amânare a acestor alegeri, deocamdată pentru toamnă. Vom vedea dacă trebuie împinse anul viitor.

Eugen Tomac, preşedinte PMP: Prioritatea zero astăzi trebuie să rămână sănătatea publică. Este prea devreme să stabilim un calendar precis. Personal, pledez pentru organizarea alegerilor locale şi parlamentare în acelaşi timp.

Liderii PSD consideră însă că o discuție legată de data alegerilor e inutilă în acest moment.

Politica