Spitalul orășenesc Vânju Mare intră în reabilitare

Date:

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat luni contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare a Spitalului Orășenesc Vânju Mare.

Lucrările vor fi efectuate cu fonduri de la Consiliul Județean.Valoarea contractului semnat luni este de 20 milioane lei, cu TVA, alte sume fiind prevăzute pentru dotarea cu aparatură.

„Din păcate, în urmă cu nouă ani, unitatea medicală din Vânju Mare a fost închisă de guvernarea democrat-liberală. Cu sprijinul Guvernului PSD, anul trecut am început demersurile pentru redeschiderea spitalului, iar finanțarea urma să fie asigurată printr-o nouă etapă a PNDL. Cum acest lucru nu a mai fost posibil întrucât guvernarea s-a schimbat, reușim prin eforturi susținute să demarăm lucrările cu fonduri de la Consiliul Județean.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectului constă în crearea şi dezvoltarea unei infrastructuri de sănătate care, împreună cu policlinica existentă, să se ridice la nivelul exigenţelor actuale ale procesului de asigurare a serviciilor de sănătate.

Unitatea va avea un număr de aproximativ 70 paturi pentru spitalizare continuă și spitalizare de zi. Aici va funcționa o secție de medicină internă cu 5 compartimente: Pediatrie, Primiri Urgențe, Chirurgie generală, Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie.
Spitalul va mai avea un laborator de radiologie, ambulatoriu și bloc operator.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 13 luni, două luni fiind pentru proiectare și o lună pentru verificare.

Aladin Georgescu a vorbit și despre recenta angajare a doi medici chirurgi, unul la spitalul din Vânju Mare și celălalt la cel din Strehaia.

„Avem și o altă veste bună! Începând cu data de 2 martie anul acesta, la spitalul din Vânju Mare a fost angajat un medic chirurg generalist. La fel s-a întâmplat și la Strehaia. Cei doi au promovat examenele și vor efectua intervențiile chirurgicale ușoare.”, a anunțat președintele C.J. Mehedinți.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...