sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Testarea pentru coronavirus se va face și la Drobeta Turnu Severin

Analiza probelor pentru diagnosticarea îmbolnăvirilor cu coronavirus se va face și la Drobeta Turnu Severin, după ce Consiliul Județean Mehedinți a decis că va finanța achiziția aparaturii necesare.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în perioada următoare se vor face toate demersurile pentru a fi testați de coronavirus cât mai mulți mehedințeni, iar astfel vor fi respectate recomadările Organizație Mondiale a Sănătății pentru combaterea epidemiei.

„Ne dorim ca lucrurile să se desfășoare în cel mai scurt timp pentru a evita răspândirea cu rapiditate a virusului astfel că, în această după-amiază am avut o întâlnire cu conducerea unității medicale și am stabilit procedurile care trebuie urmate pentru ca aparatura necesară în această situație să fie achiziționată în cel mai scurt timp”, a declarat președintele C.J. Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suma alocată aparaturii fusese inițial destinată Spitalului Județean

Suma alocată pentru aparatura necesară testării bolnavilor de COVID-19 din Mehedinți este cea care fusese alocată Spitalului Județean, din bugetul C.J.. Măsura de realocare a banilor a fost luată după ce Ministerul Sănătății nu a mai dus la capăt prima variantă, cea în care ar fi achiziționat aparatură pentru spitalele din toată țara, deoarece nu a fost cuprinsă în decret.

„Inițial, Ministerul Sănătății a transmis că va achiziționa aparate pentru testare a eventualelor cazuri de Coronavirus pentru toate spitalele din țară, dar când s-a dat decretul, aceste achiziții nu au mai fost cuprinse. Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată.

Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilație mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL”, a explicat Georgescu.

În prezent, testele recoltate de la pacienții din Mehedinți se trimit la Craiova, unde nu se pot face mai mult de 70 teste într-o zi.

Politica