sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sute de studenți de la medicină s-au înscris voluntari să ajute în spitale

Peste 200 de studenţi din anii IV, V sau VI ai Universităţii de Medicină şi Farmacie s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta medicii, în contextul pandemiei cu coronavirus.

Potrivit comunicatului de presă al UMF „Carol Davila”: ”… Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ recrutează voluntari, în vederea sprijinirii activităţilor în cadrul camerelor de gardă, unităţilor/compartimentelor de primiri urgenţe. (…) Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti a început recrutarea studenţilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri. Potrivit SSMB, recrutarea este momentan preventivă, studenţii fiind pe poziţii şi pregătiţi să intervină în situaţia depăşirii capacităţii structurilor existente”.

Astfel, în fiecare zi, voluntari din toţi anii de studiu, organizaţi pe câte două intervale de 5 ore, au suplimentat necesarul de personal şi au preluat o parte din sarcinile administrative ale Direcţiei, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

La început numărul de voluntari se apropia de 50, iar activitatea lor consta în apelarea cetăţenilor întorşi din străinătate, informarea lor cu privire la necesitatea auto-izolării la domiciliu şi prezentarea paşilor de urmat în cazul apariţiei simptomelor.

spot_img
spot_img

Politica