Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Coronavirus. Risc de epidemie la Filiaşi

Publicat

pe

Un bărbat, bolnav. se pare, de cancer, care a fost confirmat cu coronavirus, a stat patru zile în Urgenţa spitalului din Filiaşi. Medicii şi personalul medical nu au ştiut nimic până miercuri.

Bărbatul ar fi venit pe 6 martie, din Franţa. Pe 15 martie a mers la UPU Filiaşi acuzând dureri din cauza cancerului. Medicii de aici l-au tratat fără să ştie că are COVID-19. Au vrut să îl trimită la Craiova, însă nu ar fi fost primit pe motiv că nu sunt locuri, spun surse din unitatea medicală. Marţi, bărbatul a făcut febră şi s-a cerut testarea lui. Rezultatul a fost pozitiv la noul coronavirus, aşa că a fost preluat la Infecţioase Craiova. 23 de angajaţi ai spitalului au fost şi ei testaţi şi se aşteaptă rezultatele.

„Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19. Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii. Au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al Spitalului Filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment.”- Prefectura Dolj

Continue Reading