sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea, șansa a doua la titlu în Liga Florilor

Echipa de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a pierdut la limită duelul de foc disputat în compania galacticelor de la CSM București. Campioana României putea să își consolideze poziția de lider pe care o avea înaintea partidei, dar bucureștencele au reușit să se impună, scor 23-22 și au ajuns la egalitate de puncte: 43. Echipa lui Florentin Pera este deocamdată pe locul 1, grație unui golaveraj mai bun. Totodată, formația din Capitală a devenit favorită la câștigarea campionatului. Neagu și compania au un meci mai puțin disputat.
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au evoluat: Batinovic, Dumanska, Ciucă; Da Silva, Trifunovic, Elghaoui 1, Băcăoanu, Lopez 6, Norgaard 3, Florica 1, Glibko 6, Zamfirescu, Liscevic 1, Badea, Stamin, Gonzalez 4.
CSM București: Grubisic, Dedu, Ion; Curea, Torstensson, Lekic 4, Neagu 5, Cvijic 6, Perianu, Klikovac 1, Omoregie 2, Marin, Martin 2, Jipa, Pintea, Grbic 3.
După joc, Florentin Pera, tehnicianul campioanei, a intrat într-o altercație cu Per Johansson, secundul bucureștencelor, cei doi fiind despărțiți de jucătoare. Antrenorul vâlcencelor a fost destul de dur la adresa arbitrajului, după meciul pierdut la limită în fața celor de la CSM.
„CSM Bucureşti, când a pierdut la un gol la Zalău, acei arbitri au fost scoşi din handbal, pentru că a pierdut CSM Bucureşti. Noi, dacă am pierdut la un gol acasă cu CSM, pe un gol care nu a fost corect marcat de Radicevic, nu s-a luat nicio decizie. Noi înainte de acest joc am făcut o solicitare să nu primim arbitri din Bucureşti. Unul dintre cei doi arbitri este profesor de sport din Bucureşti, observatorul este din Bucureşti… de ce nu se poate să fie şi un arbitru din Vâlcea? Din punctul meu de vedere, ultima fază este clar influenţare de rezultat. Am primit foarte multe telefoane de la foarte mulţi oameni, să nu declar absolut nimic. Asta ar înseamna să îmi calc în picioare munca mea şi a echipei mele. Nu este admisibil să vină un antrenor din altă ţară, după ce se termină un meci, să facă ceea ce a făcut Per Johansson, să mă înjure şi să vină spre mine. Înseamnă că noi românii chiar nu ne mai respectăm deloc şi ne merităm soarta. Nu pot să accept, pentru că este o muncă. Şi dacă astăzi s-a greşit flagrant împotriva noastră şi CSM câştigă campionatul, trageţi dumneavoastră concluziile”, a  spus Pera.
De cealaltă parte, Adrian Vasile, antrenorul gazdelor, spune că titlul este departe de a fi decis, chiar dacă „tigroaicele” sunt acum favorite.
„Campionatul nu s-a încheiat. Noi am câştigat acasă la un gol, ele au câştigat astăzi la un gol, noi am marcat mai multe goluri în deplasare. Campionatul se va juca în ultima etapă, dar la ce s-a întâmplat astăzi sunt supărat şi sunt dezamăgit. A fost un echilibru total în timpul meciului, deşi cred că pe tot parcursul meciului noi am deţinut controlul. Am avut şi diferenţă destul de mare de goluri… Dar când un portar începe să aibă nişte intervenţii foarte bune, aşa cum a avut Yuliya Dumanska, totul se contrabalansează”, a declarat Adrian Vasile, conform Telekom Sport.

Politica