vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjenii, amenințați cu debranşarea pentru că au datorii la Aparegio

Operatorul de apă şi canalizare, Aparegio, a notificat mai multe asociaţii de proprietari din Târgu Jiu că urmează ca mai multe blocuri să fie debranşate de la alimentarea cu apă din cauza datoriilor. Acţiunea are loc în perioada în care în ţară au fost luate o serie de măsuri pentru a combate răspânidrea infecţiilor cu COVID-19, iar prima măsura este spălarea mâinilor, potrivit adevarul.ro

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a postat un mesaj pe Facebook: „ÎN PLINĂ CRIZĂ GENERATĂ DE CORONAVIRUS, APAREGIO AMENINŢĂ ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI CU DEBRANŞAREA! Au apărut pe la scările unor blocuri din municipiul Târgu Jiu înştiinţări de la societatea de apă şi canal conform cărora urmează debranşări! În aceste momente dificile, în care se impun măsuri stricte de igienă, APAREGIO vine cu ameninţări către populaţie. Înţeleg că e nevoie de un buget uriaş ca să poată suporta salariile imense ale pilelor angajate acolo, dar să ajungi să ameninţi oamenii pentru a strânge bani este înjositor. Oare unde sunt investiţiile pe care societatea ar fi trebuit să le facă în oraş? (…) Am notificat toate instituţiile abilitate şi aşteptăm un răspuns în privinţa ameninţărilor APAREGIO de sistare a furnizării apei potabile pentru restanţe. Nu pot accepta ca în astfel de momente cetăţenii să rămână fără apă! Din punctul nostru de vedere o astfel de decizie este un atentat la sănătatea publică. Este o situaţie de criză şi trebuie să ne unim eforturile pentru a o depăşi.“.

Conducerea Aparegio susţine că fotografia cu avizul de debranşare este trucată: „Afirmaţia este total nereală şi fictivă!!! Fotografia postată de dumneavoastră pe pagina de socializare, cu acel aviz de debranşare, este trucată!!! Vă rugăm să vă uitaţi mai întâi la data când a fost emisă (27.02.2020). Oare nu este înainte de a fi declanşată situaţia de urgenţă?! Totodată, vă rugăm să aveţi în vedere suma pe care o datorează asociaţia de proprietari, respectiv 90.000 lei, în loc de 189.979 lei. Vă întrebăm, aţi uitat să puneţi cifra ‘’1” în faţa sumei sau aţi făcut-o intenţionat?! Domnule primar, vă anunţăm că suntem şi noi constienţi de gravitatea situaţiei; nu trebuie să ne aduceţi la cunoştinţă nici dumneavoastră, nici partidele politice, de faptul că populaţia are nevoie de apă în această perioadă! Vă spunem CLAR, atât dumneavoastră, cât şi celor interesaţi, că, în această perioadă, compania de apa-canal a venit în sprijinul abonaţilor săi, au fost făcute înţelegeri de plată cu administratorii asociațiilor de proprietari!“, se arată într-o informare semnată de purtătorul de cuvânt Nicoleta Bărbat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mulţi cetăţeni din Târgu Jiu au postat fotografii în care arată că apometrele au fost sigilate.




Politica