vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mamă și fiu, condamnați pentru agresarea a trei polițiști

Doi craioveni, mamă și fiu, care au agresat trei polițiști în incinta Secției 5 Poliție, din Craiovița Nouă, în anul 2018, au fost condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității de Judecătoria Craiova, la sfârșitul săptămânii trecute. Faptele s-au petrecut pe 6 noiembrie 2018, când fiul a fost ridicat de polițiștii Secției 5 în urma unui scandal pe care îl provocase pentru un loc de parcare, iar în incinta unității de poliție atât craioveanul, cât și mama sa, s-au încăierat cu oamenii legii. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unde a fost înregistrat inițial, iar sentința pronunțată acum nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, în noiembrie 2018, la aproape două săptămâni după ce trei polițiști au fost agresați în incinta Secției 5 de Poliție, din Craiovița Nouă, Ionuț Marius Popa, tânărul de 29 de ani implicat în aceste fapte, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de ultraj, în timp ce mama sa, Marinela Popa, a fost plasată sub control judiciar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au preluat dosarul înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au fost cei care l-au reținut, pe data de 15 noiembrie 2018, și au solicitat Judecătoriei Craiova arestarea preventivă a lui Ionuț Marius Popa. Tot scandalul a pornit de la o ceartă pe locul de parcare, între inculpați și trei tineri din Sadova, care se mutaseră de curând în bloc. Anchetatorii au reținut faptul că, “în ziua de 06.11.2018, între inculpaţi şi vecinii lor de apartament a avut loc o altercaţie, în urma căreia, aceştia din urmă au solicitat intervenţia organelor de poliţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele agresate de către cei doi inculpaţi au fost conduse la sediul organelor de poliţie, unde, în scurt timp s-au prezentat şi inculpaţii, care au avut un comportament agresiv, atât verbal, cât şi fizic faţă de agenţii de poliţie F.A.C., G.A., şi V.L.N., cărora le-au produs leziuni constatate în certificatele medico-legale emise de I.M.L. Craiova“.

 Mai exact, este vorba despre agenții Floarea Alin Cosmin, Georgescu Alexandru și Vlăsceanu Lorena Nicoleta.

Cei doi inculpați, mamă și fiu, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul fiind înregistrat pe 29 noiembrie 2018 la Judecătoria Craiova. La sfârșitul săptămânii trecute, instanța a pronunțat sentința: „condamnă pe inculpatul Popa Ionuţ Marius, la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faţă de persoana vătămată Floarea Alin Cosmin. În temeiul art. 257 al. 1 şi 4., rap. la art. 193 al. 2 C. Pen., condamnă pe inculpatul Popa Ionuţ Marius, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faţă de persoana vătămată Gerorgescu Alexandru. În temeiul art. 38 al. 1 lit. a rap. la art. 39 al. 1 lit. b C. Pen., contopeşte cele două pedepse, cea de 1 an şi 4 luni, la care se adaugă o treime din cea de-a două pedeapsă, respectiv 5 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 1 an şi 9 luni, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Craiova, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Condamnă pe inculpata Popa Marinela, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faţă de persoana vătămată Vlăsceanu Lorena Nicoleta. În temeiul art. 257 al. 1 şi 4., rap. la art. 193 al. 2 C. Pen., condamnă pe inculpata Popa Marinela, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faţă de persoana vătămată Georgescu Alexandru. Contopeşte cele două pedepse, cea de 1 an, la care se adaugă o treime din cea de-a două pedeapsă, respectiv 4 luni, urmând ca inculpata să execute pedeapsa finală rezultantă de 1 an şi 4 luni, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Craiova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea instanței. 

În plus, cei doi au de achitat și 5.300 de lei cu titlul de daune morale și materiale celor trei agenți de poliție agresați. Sentința poate fi atacată atât de inculpați cât și de procurori, la Curtea de Apel Craiova.

Politica