vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinţi vrea împrumut de peste 50 milioane lei

Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, la propunerea preşedintelui Aladin Georgescu, vrea să contracteze un împrumut de 54,5 milioane lei. Asta pentru a asigura cheltuielile neeligibile pentru proiectele cu finanțare externă nerambursabilă.

Conform reprezentanţilor administraţiei judeţene, suma vizează obligațiile asumate în cursul anului trecut prin hotărâri ale Consiliului Județean pentru cele șase proiecte de reabilitare și modernizare a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență și a secțiilor externe, dar și a proiectului de reabilitare a DJ 607A, Drobeta Turnu Severin- Cerneți – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunișor.
“Aveam nevoie de aprobarea acestui proiect pentru ca ulterior, să alocăm, în zilele imediat următoare, banii distribuiți inițial pentru aceste cheltuieli neeligibile din excedentul anului trecut, pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Creșterea Copilului Mehedinți până la jumătatea anului.
Am recurs la această soluție, după ce am înțeles foarte clar că Guvernul României nu va aloca sumele necesare funcționării DGASPC, deși prin legile în vigoare, are obligația de asigura 90% din valoarea totală, iar până acum, alocarea a fost de puțin peste 12%.
Soluția a fost înțeleasă de consilierii PSD care au votat proiectul de hotărâre astăzi. Noi am înțeles că angajații Consiliului Județean și cei ai instituțiilor subordonate, între care DGASPC, trebuie să primească salariile, dar pe de altă parte, trebuie asigurate și sumele pentru investițiile pe care le derulăm pentru toți locuitorii județului care au nevoie de condiții bune de tratament în Spitalul Județean. Repet, ne-am asumat să alocăm cheltuielile neeligibile prin hotărârile aprobate anul trecut.
Soluția propusă de consilierii liberali nu oferea siguranța că vom avea bani pentru asigurarea cheltuielilor neeligibile pentru obiectivele de investiții aflate în derulare și dacă vrem să accelerăm dezvoltarea județului, sub nicio formă nu putem întârzia investițiile pentru care am obținut finanțare europeană”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi.

Proiectul aşteaptă acum viza de legalitate de la Prefectură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica