luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteni virusați pe Arena Națională! Înfrângere umilitoare în fața FCSB!

Început de martie gri pentru echipa lui Rotaru și Papură. Eliminată din Cupă, CSU Craiova a fost bătută măr de echipa lui Becali. 7 goluri în 2 meciuri au încasat oltenii

Bătută de Poli Iași, echipă fără victorie de 4 luni, și eliminată din Cupă, CSU spera să-și recupereze moralul cu o victorie istorică pe terenul FCSB. Mai ales că echipa lui Becali trecea printr-o perioadă groaznică: egaluri acasă cu Clinceni și Târgoviște, înfrângere cu Dinamo, toate trei echipe de play-out. Socotelile nu s-au potrivit deloc, din contră, Bancu și colegii săi au pierdut jenant pe Arena Națională, scor 4-1.
Fără spectatori și Mihăilă, ultimul devenit indisponibil cu 10 minute înainte de startul jocului, CSU a început rău, iar la mijlocul reprizei, o gafă a lui Pigliacelli, care i-a pasat lui Man, a dus la deschiderea scorului, semnată de Oaidă. Oltenii s-au regrupat din mers, iar în final de repriză, Bărbuț a adus egalarea, reluând perfect centrarea lui Bancu. Gol picat în cel mai bun moment, menit să dea moral la pauză. Nu a fost așa, în partea a doua defensiva lui Papură a fost schweizer. S-a trecut prin ea în orice clipă, Oaidă a reușit dubla, Tănase și Man au urcat scorul la 4-1.
Ca și în meciul precedent, din Cupă, Papură a aruncat vina pe jucători: „Greșeli copilărești, ceva de genul la juniori. Nu poți la nivelul acesta să faci asemenea greșeli și să nu fi taxat. Mi s-au schimbat total planurile cu accidentarea lui Mihăilă. Înaintea partidei mi s-a spus că poate, iar cu 10 minute înainte mi s-a zis că nu mai poate. Orice greșeală la portar se vede, putea să aleagă altă soluție. A făcut FCSB 2-1, dar la 2-1 am avut situație care în mod normal trebuia să fie gol. Am dat bară bară, apoi am greșit pe contra-atac. Nu e normal ca la acest nivel să greșești așa ușor, lucrurile acestea se taxează în fața unor jucători buni. Așa e fotbalul, trebuie să trecem peste. Să câștigăm cele două meciuri pe care le avem pe teren propriu”.
Cristi Bărbuț a spus după umilință: „Nu avem nicio scuză. Trebuie să ne antrenăm, să jucăm. Nu putem spune acum dacă e corect sau nu, am avut ocazii, dar am pierdut. Luăm fiecare meci în parte, nu cred că am făcut un meci rău, cel puțin în prima repriză. Nu am câștigat aici, s-a întâmplat, sper eu ca meciul următor să-l câștigăm pe teren propriu. FCSB și CFR Cluj sunt echipe puternice, trebuie să nu mai comitem greșeli, să jucăm la fel de bine și să câștigăm și cu aceste echipe”.
Dan Nistor a completat: „Sunt supărat, pentru că scorul e un pic cam mare. Acesta e fotbalul, trebuie să mergem mai departe. Cred că meciul s-a jucat la acea dublă ocazie a lui Baiaram, de acolo s-a rupt. Cred că azi am pornit cu prima șansă, pentru că am jucat fără spectatori. Trebuia să fim mai atenți. Au fost multe erori, la fel ca și în meciul de cupă. Sper să remediem. Mai sunt opt meciuri, se pot întâmpla multe. Pintilii e nașul meu, mă bucur când îl văd de fiecare dată”.
În urma rezultatului, FCSB urcă deasupra CSU, echipele fiind la egalitate de puncte, 23, dar departajate de golaveraj.

FCSB – CSU Craiova 4-1 (1-1)
Au marcat: Oaidă 23, 56, Tănase 79, Man 83 / Bărbuț 45
Stadion: Arena Națională, spectatori: 0
FCSB: A. Vlad – Crețu, Cristea, Planic, Panțîru – Oaidă, O. Popescu, Olaru (11 Vână, 70 Filip) – Man, Tănase, Coman (82 Moruțan). Antrenor: Bogdan Vintilă.
CSU Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălașa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu (70 Qaka), Cicâldău – Baiaram, Nițu (18 Koljic), Bărbuț (64 Ivan). Antrenor: Corneliu Papură.
Arbitru: Istvan Kovacs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica