marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirusul lovește și în baschet: SCM U Craiova, două meciuri cu porțile închise

Toate meciurile de baschet din România se vor desfășura fără spectatori, până la data de 31 martie 2020. Decizia a fost luată de Consiliul Director al Federației Române de Baschet.
Această măsură nu este una tocmai pe placul oltenilor de la SCM U Craiova. Baschetbaliștii din Bănie vor fi nevoiți să joace două partide fără aportul fanilor, iar clubul trebuie să se supună hotărârilor. Duelurile cu CSM Focșani și cu CSM Mediaș se vor disputa cu porțile închise.
„Ținând cont de măsurile guvernamentale de urgență luate începând de duminică și până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis, astăzi, cu majoritate de voturi următoarele: Începând cu data de 09.03.2020, toate competițiile oficiale de baschet din România se vor desfășura fără spectatori. Totodată, în acord cu Hotărârea nr. 6, din data de 06.03.20, a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, și a adresei MTS nr. 14, din data de 08.03.2020, pentru toate evenimentele publice cu mai puțin de 1.000 participanți este obligatoriu avizul prealabil al DSP locale. Prezenta decizie se aplică tuturor competițiilor oficiale de baschet din România, inclusiv celor organizate de Asociațiile Județene de Baschet sau de AMBB, până la data de 31.03.2020. În raport cu evoluția măsurilor luate de autorități, prezenta decizie va fi modificată”, se arată în comunicatul oficial al Federației.

Politica