miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Aurescu, avizat favorabil pentru portofoliul Externelor

Ministrul propus de PNL la Externe în Guvernul Florin Cîțu, actualul titular interimar Bogdan Aurescu, a primit joi, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, aviz favorabil: 23 pentru, 7 voturi contra, 3 abțineri, potrivit realitatea.net

Ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, joi, cu privire la criza migraţiei, că România analizează sporirea prezenţei sale în cadrul FRONTEX.

„Turcia a ameninţat UE cu deschiderea frontierelor faţă de UE, în primul rând faţă de Grecia, pentru a permite migranţilor şi refugiaţilor din Turcia să intre în UE. Această situaţie a creat o stare de tensiune deosebită la frontiera dintre Grecia şi Turcia. Grecia a luat măsuri pentru a împiedica intrarea migranţilor pe teritoriul grec, deci în teritoriul UE. Am discutat personal cu ministrul grec de Externe în cursul zilei de duminică imediat ce situaţia începuse să se tensioneze destul de puternic, care m-a asigurat că Grecia va lua toate măsurile pe care le poate lua pentru a gestiona această situaţie în mod responsabil. De asemenea, a fost convocat şi a avut loc deja ieri un Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne la Bruxelles, la care şi România a participat şi care s-a sfârşit prin adoptarea unei declaraţii politice în care se exprimă solidaritatea cu Grecia, dar şi cu alte state potenţial afectate şi se face apel la Turcia să nu utilizeze refugiaţii sau migranţii în scopuri politice. De asemenea, se face un apel pentru respectarea acordului din 2016 dintre UE şi Turcia cu privire la gestionarea situaţiei migraţiei”, a afirmat Aurescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a afirmat că au fost realizate contacte şi cu autorităţile turce prin intermediul Ambasadei Turciei la Bucureşti.

El a arătat că, prin mecanismul de protecţie civilă al UE, ministrul Afacerilor Interne a anunţat că o serie de echipamente în valoare de 1 milion de lei vor fi donate Greciei.

De asemenea, Aurescu a indicat că vineri va participa la Zagreb la o reuniune extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, unde se va discuta despre situaţia din Siria şi componenta de migraţie.

Politica