marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Drobeta Turnu Severin, izolat la domiciliu după ce a fost la Milano

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi alţi 12 funcţionari din Primărie care au fost în delegaţie la Milano sunt, de astăzi, izolaţi acasă.

„Ne-am întors acum o săptămână din Milano. Nu am fost în zonă afectată. Abia de astăzi am intrat în autoizolare, pentru că înainte nu s-a ştiut de problemă. Stăm o săptămână acasă”, ne-a declarat primarul Marius Screciu.

Nici el, nici ceilalţi delegaţi ai Primăriei care au fost în Milano, în perioada 15-19 februarie nu au simptome specifice virusului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a dispus ca atât primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cât şi ceilalţi 12 funcţionari publici să fie izolaţi acasă şi monitorizaţi.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice și să ia măsurile care se impun în toate situațiile pe care le înregistrăm în momentul de față în județul Mehedinți. De exemplu, o delegație de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”, a declarat pentru Mediafax prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

20 de persoane, revenite în ultimele două săptămâni din Italia sau din China sunt izolate acasă şi monitorizate de medici, în acest moment, în Mehedinţi.

Potrivit reprezentanţilor DSP Mehedinţi, în fiecare punct de trecere a frontierei din judeţ se află un medic care verifică persoanele care se întorc din zonele declarate cu risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

Politica