miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadastrare gratuită şi în Olt

Comuna Stoeneşti din judeţul Olt va fi cadastrată integral din fonduri externe nerambursabile. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va lansa licitaţiile în această primăvară, anunţă repezentanţii din teritoriu ai instituţiei.

Procedura de atribuire pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din comună va fi lansată în luna aprilie.

Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR).
“Anul trecut, în judeţul Olt au fost eliberate, gratuit pentru cetăţeni, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF), aproape 115.000 de cărţi funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt.

În prezent, din totalul de 112 de UAT-uri din judeţul Olt, nouă (Brebeni, Iancu Jianu, Vădastra, Valea Mare, Vişina, Vişina Nouă, Oboga, Brastavăţu şi Milcov) sunt cadastrate în proporţie de sută la sută, iar în alte 64 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. Până în prezent, în judeţ au fost eliberate, gratuit pentru cetăţeni, 258.437 de cărţi funciare”, conform OCPI Olt.

Politica