vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

12 comune vor fi cadastrate gratuit. Eşelniţa, în curând, pe listă

12 comune din Mehedinţi intră în programul gratuit de cadastrare. Potrivit Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este vorba despre comunele Burila Mare, Butoieşti, Eşelniţa, Gogoşu, Hinova, Iloviţa, Jiana, Prunişor, Şimian, Stîngăceaua, Tîmna şi Voloiac care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

Totodată, spun aceştia, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va lansa licitaţiile în aprilie pentru un număr de 246 unităţi administrativ teritoriale printre care se numără şi Eşelniţa din judeţul Mehedinţi.
Finanţarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR).
“Comuna din judeţul Mehedinţi pentru care vor fi scoase la licitaţie lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, în luna aprilie a acestui an, este Eşelniţa, iar suprafaţa vizată este de 18.072 de hectare. Anul trecut, în judeţul Mehedinţi au fost eliberate, gratuit pentru cetăţeni, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF), peste 6.000 de cărţi funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Mehedinţi. În prezent, din totalul de 66 de UAT-uri din judeţul Mehedinţi, comuna ROGOVA, este cadastrată în proporţie de sută la sută, iar în alte 30 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale”, arată, într-un comunicat de presă cei de la OCPI Mehedinţi.

Politica