sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mobilitate Erasmus+ la Școala Profesională Daneți, Dolj

În perioada 20.01-24.01.2020 s-a desfășurat prima mobilitate Erasmus+ a proiectului ,,Diagnose Nature&Preserve Nature”.

Parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, schimb interşcolar ,,Diagnose Nature&Preserve Nature”, identificat cu numărul de referință 2019-1-RO01-KA229-063028_1, este un proiect european al cărui coordonator este Școala Profesională Daneți din localitatea Daneți, județul Dolj. Gazda primei mobililități din cadrul proiectului a fost Epralima – Escola Profissional Alto Lima, C.I.P.R.L., din Arcos de Valdevez, Portugalia.

”Flipped Classroom & Computer-Assisted Language Learning(CALL)-Global Warming & Saving the Historical and Natural Places” a fost titlul activității desfășurată în cadrul proiectului Erasmus+, KA229, în Portugalia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La această întâlnire au participat 8 profesori și 16 elevi din cele 4 țări partenere: Școala Profesională Daneți (România), Osnovno uchilishte Hristo Smirnenski (Bulgaria), Antalya kepez mahmut celalettin okten anadolu imam hatip lisesi (Turcia), Szkola Podstawowa nr 1 w Zychlinie, Zychlin (Polonia) și 5 profesori și 10 elevi din partea țării gazde.

,,Diagnose Nature&Preserve Nature” este un proiect ce rezumă experiența a 5 țări cu diferite resurse materiale și oferă copiilor posibilitatea de a interacționa cu elevi din medii europene culturale diferite. Parteneriatul strategic este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ pe o perioadă de 24 luni, sub coordonarea Școlii Profesionale Daneți.

Obiectivele acestui proiect vizeză: conștientizarea problemelor de mediu găsirea de soluții pentru acestea; cunoașterea/ învățarea și folosirea a noi metodologii de predare / învățare; educarea elevilor ca cetățeni activi cu inițiativă în a rezolva probleme sociale și nu numai; îmbunătățirea competențelor și abilităților cheie ale elevilor; îmbunătățirea capacității elevilor de utilizare a TIC și lărgirea cunoștințelor acestora; descoperirea a noi culturi; asumarea de responsabilități și câștigarea încrederii în sine; înțelegerea politicilor, priorităților și organismelor UE; vizitarea patrimoniului cultural al Europei etc.

În cadrul vizitei și întrunirii din Portugalia au avut loc activități care au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului.

Așadar, în cadrul schimbului au avut loc ateliere de lucru prin intermediul cărora elevii au diagnosticat starea mediului înconjurător, gradul de poluare, au descoperit factorii dar și consecințele poluării și au găsi soluții pentru a stopa fenomenul de încălzire globală.

Metoda Fipped Classroom&Computer-Assisted Language Learning (CALL) a fost cea utilizată de elevi pentru a realiza sarcinile din cadrul activității desfășurate sub titlul de ”Global Warming & Saving the Historical and Natural Places”.

Profesorii și elevii din școlile partenere au vizitat unitatea de învățământ parteneră din Portugalia, Arcos de Valdevez, au interacționat cu elevii și profesorii portughezi împărtășind experiențe și exemple de bune practici.

De asemenea, elevilor și profesorilor le-au fost furnizate informații legate de oferta educațională a școlii EPRALIMA-ESCOLA PROFISSIONAL DOALTO LIMA-COOPERATIVA DE INTERESSE PUBLICO E RESPONSABILIDADE LIMITADA, le-au fost prezentate exemple de bune practici în domeniul educațional și au fost realizate vizite de informare/cooperare/dezvoltare la mai multe obiective de patrimoniu aflate în stadiu de conservare și protejare din regiunea școlii partenere.

În cadrul schimbului de experiență elevii și profesorii au avut oportunitatea de a face vizite la Muzeul Descoperirilor din Porto, Porta do Mezio-Soajo și alte locații din cadrul Parcului Național Peneda Gerês, Portugalia.

Cadrele didactice din cadrul școlii gazdă a oferit oaspeților informații despre locațiile vizitate și au planificat și monitorizat activitățile. Elevii au primit broșuri în limba engleză cu oferta educațională a școlii gazdă.

În ultima zi de activitate, participanții au primit certificate de participare la activitățile din cadrul proiectului ce au avut loc la Epralima.

Elevii au fost foarte încântați de experiența trăită, fiind prima lor mobilitate și vizită într-un alt stat.Întâlnirea din Portugalia a fost prima mobilitate Erasmus+ din cadrul Școlii Profesionale Daneți, cadrele didactice și elevii având posibilitatea de a descoperi noi perspective, de a își lărgiri orizontului cultural, consolida și promova experința europeană în școală.

Coordonator de proiect:

Ciobotea (Marinescu) Mădălina-Angela

Politica