vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Căruciorul de terasă din Spitalul Judeţean

Imagini cu un cărucior pentru transport pacienţi improvizat care se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, la secţia de chirurgie, a făcut furori pe internet. Este vorba despre un scaun de terasă, din plastic, montat pe un cadrul de scaun cu rotile.

Imaginile au fost publicată zilele trecute pe o reţea de socializare. Craiovenii au făcut haz de necaz: „Tuning… alții moare și așa n’are”, „Ultimele modele includ chiar și o masă mică de plastic și umbrelă”. Alţii au atras atenţia asupra faptului că scaunul se află în spital de mulţi ani. O craioveancă a publicat o fotografie realizată în anul 2014.

Fotografie din 2014 – sursa facebook

Reprezentanţii unităţii medicale recunosc că scaunul cu pricina se află încă în spital şi că odată era folosit pentru pacienţi, la duş. Nu şi astăzi, spun ei.
Potrivit directorului de îngrijiri medicale, de la SCJU Craiova, Mădălina Ispas, scaunul a fost lăsat de un pacient care fusese internat cu o amputaţie. A fost folosit apoi pentru a duce la duş pacienţii care nu puteau să se deplaseze.
„Scaunul cu rotile fiind făcut din pânză, nu poți să-l bagi sub duș și, neavând altceva a fost pus un pacient pe acel scaun să-l dușeze”, a spus Ispas.
Astăzi scaunul nu mai este folosit pentru pacienţi, spun reprezentanţii spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aria în care se află scaunul este în reabilitare. Acolo mai sunt şi alte obiecte: stative de perfuzor, alte scaune, care urmează să fie casate. Procedurile, după cum ştiţi, sunt destul de greoaie. După încheierea formalităţilor, le vom duce la casat. Scaunul respectiv a mai fost folosit pentru transportul materialelor sanitare, sau alte obiecte. Nu mai este folosit de mult timp pentru pacienţi”, a explicat Mădălina Ispas, directorul de îngrijiri medicale al SCJU Craiova.

De altfel, reprezentanţii spitalului au menţionat că dispun acum de cărucioare noi.

Politica