duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea nu a ținut pasul cu Gyor, dar încă speră la calificarea în sferturi

Campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea, a pierdut duelul cu formația din Ungaria, Gyor. Campioana Europei le-a învins pe vâlcence cu scorul de 29-20. Partida s-a jucat în cadrul Grupei Principale 2 a Ligii Campionilor.

SCM Râmnicu Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Dumanska; Băcăoanu, Badea, Da Silva 1, Elghaoui 7, Fernandez 2, Florica 3, Glibko 3, Gonzalez, Liscevic 1, Lopez 2, Norgaard 1, Trifunovic, Zamfirescu.

Gyor: Kiss, Leynaud; Amorim 5, Bodi, Brattset 2, Bulatovic, Edwige, Faluvegi 2, Fodor 4, Hansen 2, Knedlikova 1, Kristiansen 8, Kurtovic 1, Nze Minko 1, Oftedal 3, Puhalak.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul handbalistelor din Vâlcea, Florentin Pera, a dezvăluit că și-a avertizat jucătoarele asupra forței adversarelor, dar a fost de părere că diferența nu trebuia să fie atât de drastică.

„Cred că din punct de vedere fizic nu am reuşit să ţinem ritmul Gyorului. Gyor are un lot foarte valoros, are două echipe, orice schimbare la ele nu se simte sub nicio formă. Vin cu prospeţime de pe bancă, aduc un plus de valoare în joc şi cred că acest lucru a contat în meciul de azi. Ştiam de la început că sunt echipa care pleacă cu prima şansă, normal e să fie favorită, e campioana Europei, noi suntem în primul an. Văzând că Gyor-ul a luat avantaj, am vrut să rezolvăm faza de atac, am irosit multe mingi copilăreşti. Atunci când greşeşti cu echipe mari, e greu să le faci faţă. Asta le-am cerut înainte de meci, să joace cât mai exact în atac, cu mingi cât mai lungi, dar au apărut greşelile tehnice. Diferenţa e prea drastică faţă de ce a fost în teren, dar desigur că la acest moment Gyorul e mai bună. Trebuie să fim realişti şi obiectivi. Suntem cu un pas în sferturi, putem visa şi acolo, nu se ştie niciodată”, a declarat Florentin Pera, la finalul meciului.

Gyor se menține pe primul loc cu 13 puncte și așteaptă meciul lui Brest, tot cu 11 puncte înaintea acestei runde. În schimb, Vâlcea a rămas pe locul 4, cu 4 puncte, poziție ce-i permite să spere la o calificare în sferturile Ligii Campionilor.

Politica