vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prostituţie cu minore. Primăria Caracal explică legătura cu Night Club Dreams

Primăria Caracal a făcut precizări cu privire la contractul de închiriere încheiat cu SC MARIO SALAR SRL pentru spaţiul în care funcţiona un club de noapte unde mai multe minore erau obligate să se prostitueze. Între timp, patronii clubului au fost lăsaţi liberi de instanţă. Decizia Tribunalului Argeş a fost însă contestată.

Primăria Municipiului Caracal a publicat, pe o reţea de socializare, un punct de vedere referitor la faptul că Night Club Dreams Caracal funcţiona într-un spaţiu al municipalităţii: „Cu privire la contractul de închiriere încheiat între instituția noastră și SC MARIO SALAR SRL, având ca obiect spațiul ce aparține domeniului privat al municipiului Caracal, str. Piața Victoriei, nr. 2, subsol, jud Olt, în care se desfășoară activități de baruri și alte activități de servire a băuturilor – cod CAEN 5630, primarul municipiului Caracal, domnul Dr. Liviu Radu face următoarele precizări:
– În cursul anului 2016, SC IGO SRL Caracal (proprietarul imobilului la acea dată) societate în faliment prin lichidator judiciar PHENOIX S.P.R.L. a închiriat în luna decembrie către SC MARIO SALAR SRL spațiul situat la subsolul clădirii, pe o perioadă de 2 ani, prelungit prin act adițional până la data de 05.12.2021.
– În urma licitației organizată în data de 23.10.2017 de SOR INSOLVENCY IPURL (fosta PHEONIX SPRL Slatina) în calitate de lichidator judiciar al SC IGO SA Caracal, societate în faliment, imobilul de mai sus a fost adjudecat de către UAT a municipiului Caracal fiind inclus în patrimoniul privat al acesteia, conform HCL 19/31.01.2018.
– În conformitate cu prevederile legale, UAT Caracal, urmare a transferului dreptului de proprietate, a preluat contractul de închiriere încheiat între SC IGO SRL Caracal prin lichidatorul judiciar PHENOIX S.P.R.L. și SC MARIO SALAR SRL, având autorizație de funcționare bar și alte activități de servire a băuturilor.”
Reamintim că patroana clubului, Corina Tufiş, fratele acesteia, Marian Tufiş, şi soţia lui, Bianca Tufiş, toţi din Caracal, dar şi un tânăr de 23 ani, din Merişani-Argeş, care se ocupa de racolarea minorelor, fuseseră reţinuţi de anchetatori. Un alt tânăr de 26 ani, din Bucinişu, Olt, a fost plasat sub control judiciar.
Magistraţii Tribunalului Argeş au decis însă, joi seara, ca patroana clubului de noapte şi fratele ei să fie plasaţi în arest la domiciliu, iar ceilalţi doi sub control judiciar. Decizia Tribunalului Argeş a fost deja contestată.

Grupul infracţional a fost constituit în Caracal în 2017. Sub paravanul unui club de noapte, cei cinci membri ai grupului ar fi racolat mai multe minore pentru a le obliga să se prostitueze, ori să participe la spectacole pornografice, spun anchetatorii.
Fetele erau obligate să înveţe să danseze la bară, dar şi cum să convingă clienţii să consume cât mai multe băuturi în club. În cazul în care clienţii doreau să întreţină relaţii sexuale cu fetele, îi duceau în separeu şi îi minţeau că sunt majore. Preţul pentru o partidă era 200 lei.
„În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că minorele erau obligate să învețe să danseze la bară, să determine clienții să consume de la bar cât mai multe băuturi și, în cazul în care aceștia doreau să întrețină relații sexuale, îi conduceau în diferite separeuri unde contra sumei de 200 lei întrețineau raporturi sexuale, mințind clienții că au vârste cuprinse între 18 și 19 ani.
Liderii grupului infracțional încasau banii pentru partidele sexuale, iar dimineața fetele primeau un salariu de 200 lei, un comision din consumație și jumătate din banii obținuți în urma întreținerii de raporturi sexuale contra cost”, arată DIICOT.
Fetele care voiau să plece ar fi fost sechestrate şi bătute.
Oamenii legii au făcut, miercuri, opt percheziţii în acest caz, în Olt şi Argeş. La descinderi au fost găsite 7 fete, între care 4 minore. Tinerele erau cazate într-un spațiu din spatele clubului, iar în urma audierilor s-a stabilit că erau folosite până la epuizare notează mediafax. Dacă încercau să plece, erau bătute și sechestrate.
În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat, între altele, mai multe filmări ale camerelor de supraveghere din club. Surse apropiate anchetei spun că patronii clubului de noapte montaseră camere video chiar şi în separeuri şi şi-ar fi filmat clienţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica