joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciocnire între Nord și Sud!

Meciul de tineret România – Danemarca va prilejui o nouă desfășurare de forțe a galeriilor craiovene

FRF a stabilit ca partida România U21 – Danemarca U21 să se dispute pe stadionul Ion Oblemenco. Jocul din Bănie are o miză imensă, întâlnindu-se practic primele două clasate, și va marca și debutul lui Adrian Mutu pe banca tricolorilor mici. Meciul e programat la data de 31 martie 2020.

Deja cele două galerii ale formațiilor craiovene și-au anunțat prezența pe Oblemenco. Peluza Nord a postat un comunicat: „Salutăm alegerea Federației de a aduce în capitala Olteniei cel mai important meci din această campanie a Tricolorilor mici.(…). De asemenea, anunțăm că suporterii tuturor echipelor sunt bineveniți în acea zi la Craiova atât timp cât scopul lor este susținerea Echipei Naționale. Sperăm să nu mai fim iarăși nevoiți să reacționăm și toată lumea să înțeleagă că seara de 31 de martie nu este despre ei, ci despre o generație care poate să schimbe complet destinul fotbalului românesc. Cine nu o să facă asta și o să încerce să folosească prilejul pentru interese proprii o să dea dovadă de lipsă de caracter și mentalitate și o să plătească în consecință! Nu avem nici o îndoială ca suporterii Științei o să fie iarăși la înălțime, la fel cum au fost la amicalul cu Suedia, iar Tineretul o să simtă din plin ca joacă pe terenul pe care au călcat Oblemenco, Balaci, Craioveanu, ș.a.m.d”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru fanii FCU Craiova va fi a treia prezență pe stadion la un meci, după amicalul cu Suedia și la meciul din 16-imile Cupei României cu U Cluj.

„În timpul lung scurs de la construcţia noului stadion am intrat în casa noastră de trei ori. Ultima dată am făcut spectacol când Ştiinţa a jucat cu Universitatea Cluj). Cu ochii în lacrimi am intrat a doua oară atunci când l-am condus pe ultimul drum pe Ilie Balaci. Prima dată pe noul stadion am fost la meciul cu Suedia. Chestia aia fascinantă pe care spectatorii au văzut-o în partea dreaptă a ecranului se numeşte Peluza Sud.

Vom repeta figura la meciul naţionalei mici. Vom fi acolo pentru tricolor.

Ştim că vom fi ignoraţi de comentatori, de presă, de cameramani. Noi nu mergem acolo pentru ei. Noi mergem acolo pentru copiii de la care aşteptăm să-şi dea viaţa pe teren pentru România. Noi mergem acolo pentru că acolo este casa noastră.

Pentru cei care aţi ratat meciul cu Suedia sau înfruntarea din cupă a Universităţii Craiova cu U Cluj, aceasta este a treia ocazie să vedeţi „Ion Oblemenco” aşa cum era în vremea în care sufletul şi crezul suporterilor nu era subiect de tranzacţii juridice în tribunale”, a postat Andrei Preda, zis Gogoașă, fost jucător la FCU și unul dintre liderii Peluzei Sud.

Politica