vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, campioni la repatrieri!

Mihai Rotaru pregătește un alt come-back spectaculos: un jucător vândut pe 2 milioane poate reveni în Bănie.

Una dintre strategiile pe care au mers conducătorii Craiovei în perioadele de mercato a fost repatrierea juveților care n-au dat randament în afară. Astfel, cele mai sonore cazuri de acest fel sunt ale lui Bogdan Vătăjelu – vândut la Sparta Praga pe 1.3 milioane de euro, readus cu 300.000 euro și Andrei Ivan, dat pentru mai bine de 3 milioane, răscumpărat la jumătate de preț. De-a lungul vremii, la echipă s-au întors Nuno Rocha și Acka după aventuri eșuate, ultimul a și rămas.

Oltenii au surprins printr-o postare pe facebook, în care îi urează La mulți ani! unui fost jucător: Vladimir Screciu, a acțiune mai degrabă rară a departamentului de comunicare. „ Clubul Universitatea Craiova îi dorește lui Vladimir multă sănătate, fericire și cât mai multe performanțe în cariera de fotbalist profesionist. Născut în orașul tunarului Ion Oblemenco, Vladimir Screciu a fost unul dintre puștii de perspectivă ai Științei, în vara lui 2018 fiindtransferat definitiv tot la o echipă alb-albastră, KRC Genk, din prima ligă belgiană. La data de 2 octombrie 2016, Screciu a devenit primul jucător născut după anul 2000 care evoluează în Liga 1. El a debutat în alb-albastru în minutul 82 al meciului FCSB – Universitatea Craiova, când l-a înlocuit pe Măzărache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vladimir a devenit campion național în 2017 cu grupa de juniori Under-17 a Științei, învingând rivala Dinamo în finală. De asemenea, fostul nostru fotbalist s-a calificat și la Turul de Elită în cadrul echipei Naționale Under-17”, au postat oltenii cu câteva zile în urmă, când jucătorul a împlinit 20 de ani.

Justificarea acțiunii are în vedere o încercare a oltenilor de a-l readuce pe Vladimir Screciu înapoi în Bănie. Cel puțin sub formă de împrumut, pentru a-și reintra în ritm. De la transferul său la Genk, în urmă cu un an și jumătate, pentru 2 milioane de euro, internaționalul U17 nu a apucat să debuteze în Jupiler League. Asta și din cauza unei accidentări, care l-a ținut departe de gazon vreme îndelungată. Ar fi o mutare benefică pentru toate părțile: la Craiova ar avea șansa să joace, mai ales că e eligibil pentru regula U21, jucătorul ar putea să-și reinte în formă, fapt care nu ar trebui să le displacă nici belgienilor.

Politica