vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE nu votează moţiunea care împiedică aplicarea alegerii primarilor în 2 tururi

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, că ALDE nu poate vota pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban anunţată de PSD deoarece partidul pe care îl conduce nu poate susţine un demers care să împiedice revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu, noi am spus că alegerea primarilor în două tururi, am cerut-o. Deci nu pot să votez, partidul meu şi cu mine, nu putem să votăm o moţiune care să împiedice trecerea la alegerea primarilor în două tururi. De aceea nu ne asociem acestei moţiuni de cenzură. Părerea mea este că, din calculele pe care le văd, moţiunea de cenzură are foarte multe şanse să treacă şi alegerea primarilor în două tururi va rămâne numai un deziderat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat, joi la TVR 1, cum comentează faptul că Marcel Ciolacu a spus că ALDE reprezintă „soluţia imorală” în contextul moţiunii, partid căruia îi e frică de alegerile anticipate.

Chestionat de ce Executivul a ales varianta asumării responsabilităţii pe alegerea primarilor în două tururi şi nu cea a OUG, liderul ALDE a spus că, în a doua variantă Klaus Iohannis nu îl mai putea numi premier pe Ludovic Orban, scrie gandul.info

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcel Ciolacu a lansat, joi seara, un atac la adresa liderilor PMP şi ALDE. Liderul interimar al PSD a apreciat că aceste formaţiuni, „mici şi nesemnificative”, reprezintă „vechile soluţii imorale”.

Executivul a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-şi asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul Ludovic Orban. PSD va depune moţiune de cenzură din cauza acestei acţiuni a Guvernului, demersul fiind susţinut şi de UDMR.

Politica