vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copilele din Dolj, vaccinate anti-HPV

Vaccinarea gratuită anti-HPV poate începe şi în judeţul Dolj. Medicii de familie au primit 480 de doze de vaccin, atâtea câte au cerut, după cum spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

„Medicii de familie au primit atâtea doze câte au cerut. Practic, acest vaccin vine în funcție de comenzi. Nu ar trebui să fie probleme. Noi am centralizat cererile și în funcție de acestea am primit dozele”, a declarat Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Conform Ministerului Sănătăţii, vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie, în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea antiHPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.

“Cancerul de col uterin este o boală care poate ucide şi prin ignoranţă, dar este și un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alături de screening poate reduce povara generată de cancerul de col uterin”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Politica