vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Jandarmii au prezentat public bilanțul pe anul 2019

În aceste zile, în sala Palatului Culturii „Teodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a desfășurat ședința de „Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2019”.  În prezența invitaților, autorităților publice locale și reprezentanţilor structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice, au fost prezentate sintetic, activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioada analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2019.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 663 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menținere a ordinii și siguranței publice, Inspectoratul a participat la un număr de 9.595 misiuni de menţinere (435 independente, 9.160 misiuni executate în sistem integrat). Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 169 fapte de natură penală (60 constatate în mod independent, cu 66 de autori identificați și 109 în cooperare cu Poliția). Au fost aplicate un număr de 1.059 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 743 amenzi contravenţionale şi 316 avertismente.

În ceea ce privește paza și protecția instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 27 obiective. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 41 transporturi de valori, 26 transporturi speciale şi 672 transporturi de corespondenţă clasificată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenție deosebită a fost acordată activității de prevenire și combatere a faptelor  antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 274 activităţi de prevenire dintre care 3 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 141 de acțiuni de prevenire a violenței în școli, 73 acțiuni de prevenire a faptelor antisociale și a criminalității stradale, precum și 54 acțiuni pe linia prevenirii violenței în sport în apropierea arenelor sportive. 

La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 582 mandate de aducere, 149 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 433 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localități.

În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituții pe diferite domenii de interes, au fost executate un număr de 200 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.AI., organele care gestionează activitatea silvică, etc). De asemenea, efectivele unității au participat în colaborare cu ISU ,,Drobeta” al județului Mehedinți la peste 100 intervenții pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență. Anul trecut, jandarmii au intervenit în urma unui număr de 202 apeluri din partea cetățenilor pentru soluționarea cărora au fost direcționate echipajele de intervenție din cadrul unității, fiind aplicate măsurile legale în consecință. 

Principalele direcții de acțiune stabilite pentru anul 2020 vizează creșterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, menținerea la cel mai înalt grad a capacității  operaționale și de intervenție, dezvoltarea și optimizarea mecanismelor de cooperare interinstituțională, menținerea unui suport logistic care să permită susținerea structurilor operative și atingerea obiectivelor propuse, asigurarea transparenței și deschiderii către mass-media și societatea civilă.

Politica