marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru DJ 607A, semnat

Contractul pentru proiectarea și execuţia lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare şi Modernizare a Drumului Judeţean 607 A pe tronsonul Centura Severinului-Cerneţi-Husnicioara-Prunişor” a fost semnat de preşedintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu.

Investiţia mult aşteptată de locuitorii din zonă va fi demarată în aproximativ patru luni, după întocmirea proiectului tehnic, arată reprezentanţii administraţiei judeţene, amintind că cererea de finanţare pentru acest proiect a fost depusă în urmă cu patru ani.

„Mi-am dorit enorm să pot concretiza această investiţie, mai ales după ce în anul 2016 a avut loc o alunecare de teren care a afectat şi mai mult starea drumului, iar noi am fost nevoiţi să căutăm o variantă ocolitoare pentru a asfalta drumul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am refăcut întreaga documentaţie, iar pe lângă banii proveniţi din fondurile europene de cooperare tranfrontalieră România – Bulgaria, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, am aprobat suplimentarea valorii cu o sumă considerabilă de la bugetul județului. Valoarea totală a contractului este de 34.520.859,92 lei, iar termenul de execuţie este de 30 de luni.

Sunt bucuros să le transmit cetăţenilor celor trei comune: Şimian, Husnicioara şi Prunişor, din localităţile Cerneţi, Valea Copcii, Dedoviţa, Marmanu, Husnicioara, Peri, Prunişor că DJ 607A va fi complet modernizat şi reabilitat. Din discuțiile purtate cu constructorii, am speranța că lucrările vor demara în primăvara acestui an și am primit promisiunea că se vor derula într-un ritm bun, astfel încât termenul să fie devansat”, a transmis președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Conform proiectului, se vor moderniza şi reabilita peste 27 de kilometri de drum, iar pe lângă asfaltul propriu-zis se vor amenaja rigole carosabile, ziduri de sprijin, podeţe şi drumuri laterale.

Politica