luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă atac la Becali: „FCSB s-a înființat de 30 de ani?”

Antrenorul CSU încinge spiritele înaintea ultimului meci oficial din 2019.

Duminică, CSU va întâlni FCSB pe Arena Națională, aceasta fiind ultima reprezentație a anului pentru cele două formații. De-a lungul timpului Pițurcă a fost consecvent în privința continuității tradiției la Steaua București, susținând încă de la începutul scandalului dintre FCSB și CSA Steaua că echipa militară, și nu cea patronată de Becali deține palmaresul și istoria celui mai titrat club din România.

Așa că, întrebarea adresată lui Pițurcă la ultima întâlnire media referitoare la însemnătatea unei victorii în fieful lui Becali după o pauză de 30 de ani a reprezentat doar o minge ridicată la fileu. Pițurcă și-a îndreptat rapid tirul: „Ar fi o victorie. Au fost victorii la Porto, cu Olanda, la turneele finale, rămân  victorii. Cu Barcelona în ’86. Nu ştiu dacă e blestem.  Nu cred că e blestem. Echipa respectivă a fost mai bună probabil. Dar cum de 30 de ani? FCSB s-a înființat de 30 de ani? Nu râde, că eu vorbesc serios, nu? Noi jucăm cu FCSB acum”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 1986, Pițurcă ridica trofeul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București. Actualul mandat la cârma CSU a început cu o înfrângere în fața celor de la FCSB, scor 1-0, pe stadionul Ion Oblemenco. Eșecul a survenit ca urmare a unui gol încasat în minutul 88, după o respingere în față a lui Pigliacelli.

Politica