miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Balş, marş comemorativ pentru victimele Revoluţiei

Elevii Liceului Teoretic „Petre Pandrea” din Balş au comemorat victimele Revoluţiei Române. Copiii au pornit într-un marş în oraş, până la Monumentul eroilor unde au ţinut un moment de reculegere şi au intonat Imnul Naţional.

“Cu 30 de ani în urmă, la Timişoara, pe 16 decembrie începea Revoluţia Română, eveniment ce avea să pună capăt regimului comunist şi să stea la baza instaurării democraţiei.

Acest moment crucial pentru istoria noastră recentă a fost marcat de către elevi şi profesori de la liceul nostru printr-un Marş comemorativ pentru cele 1166 de victime dintre care 47 copii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Participanţii, afişând steagul României sau pe cel cu stema decupată şi banere, au mers până la Monumentul eroilor din localitate unde a fost ţinut un moment de reculegere şi a fost intonat imnul naţional Deşteaptă-te române, cântec ce a fost şi pe buzele revoluţionarilor din 1989.
Măştile de culoare albă, purtate în semn de omagiu de către participanţi, simbolizează puritatea şi inocenţa celor 47 de copii sacrificaţi pe altarul libertăţii”, au precizat reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Politica