duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Olt. Prefectura se implică în strângerea de fonduri pentru Albania, lovită crunt de mai multe cutremure

Prefectul de Olt, Angela Nicolae, a semnat, ieri, un parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Olt, care dă startul campaniei „Solidaritate pentru cetățenii din Albania”. Cel puţin 40 de persoane au murit în urma cutremurului de magnitidinea 6,4 de marţi dimineață, care a afectat cel mai mult oraşele Durres şi Thumane. Este cel mai puternic seism în această ţară din Balcani de mai multe decenii.

Parteneriatul semnat joi prevede sprijinirea, la nivel local, a demersului național inițiat de Crucea Roșie Română prin „Apelul umanitar pentru Albania”, lansat în vederea ajutării persoanelor afectate de cutremurul din Albania, și organizarea unei colecte financiare, sumele strânse urmând a fi virate într-unul dintre conturile special deschise de Crucea Roșie Română, scrie olt-alert.ro

„Având în vedere numărul mare de victime ale acestui dezastru natural, lansăm un apel umanitar către toți cetățenii, autorităţile și instituțiile publice locale, societăţile comerciale, organizaţiile neguvernamentale care doresc să contribuie la susținerea acestei campanii”, a declarat prefectul Angela Nicolae.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Donațiile pot fi făcute astfel:

On-line pe site-ul Crucii Roşii Române;
În conturile special deschise pentru această campanie:

– RO31BRDE410SV21981334100 LEI

– RO62BRDE410SV21981684100 EUR

De asemenea, la sediul Prefecturii Olt din Slatina oamenii pot dona direct sume de bani, pe care le vor introduce personal în cutia sigilată, special înfiinţată pentru această campanie. Donatorii se pot înregistra într-un registru ce va conține numele, prenumele și semnătura acestora. Personalul responsabil cu relațiile publice din cadrul instituției va îndruma donatorii cu privire la acest demers, accesul cetățenilor în clădire urmând a se face cu respectarea regulilor interne, de luni până joi, între orele 08,00-16,30 și vineri, între orele 08,00-14,00.

Campania va fi deschisă în perioada 28.11.2019 – 31.12.2019.

„Dorim ca prin acest demers să promovăm și să încurajăm solidaritatea socială, empatia, compasiunea și dorința de întrajutorare a semenilor noștri și mulțumim anticipat tuturor celor care vor găsi de cuviință să participe la această campanie”, a mai spus Angela Nicolae.

 

Cel puţin 40 de persoane au murit în urma cutremurului de magnitidinea 6,4 de marţi dimineață, care a afectat cel mai mult oraşele Durres şi Thumane. Este cel mai puternic seism în această ţară din Balcani de mai multe decenii. Mai multe clădiri s-au surpat ca nişte castele de cărţi, prinzând victime sub munţi de moloz. Premierul Edi Rama a proclamat “starea de urgenţă la Thumane şi la Durres”, pe o perioadă de 30 de zile. “Prioritatea este salvarea vieţii oamenilor”, a declarat el.

Printre victimele devastatorului cutremurul se află şi cea care ar fi trebuit să fie viitoarea noră a premierului acestei ţări. Kristi Reci, logodnica fiului premierului Albaniei, a murit în timpul cutremurului, alături de părinţii şi fratele ei. Gregor Rama, fiul şefului Executivului de la Tirana, Edil Rama, a publicat un mesaj pe contul său de Instagram în care scrie că “printre nenumăratele victime ale tragediei se numără şi cea mai apropiată persoană mie, alîături de fratele, mama şi tatăl său“, adăugând că “cei patru au fost găsiţi sub dărâmături“.

spot_img
spot_img

Politica