luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rușine națională! Oltenii, introduși să mai diminueze din pagube!

Tricolorii încheie în genunchi campania preliminară la Euro 2020, după cea mai mare umilință a deceniului.

Spania – România 5-0, ultima reprezentație a tricolorilor în campania de calificare la Europeanul de la anul. A fost 4-0 la pauză, în actul secund, după intrările lui Mitriță și Cicâldău, Furia Roșie a mai marcat o singură dată.

A șocat absolut alcătuirea primului 11, cu 6 jucători care doar fac antrenamente la echipele unde sunt legitimați, apărând rar sau deloc în meciuri oficiale. Așadar, Tătărușanu, Benzar, Marin, Ianis Hagi, Băluță ori Pușcaș sunt jucătorii care freacă banca regulat, dar au fost titulari la jocul cu Spania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Drept urmare, în caseta tehnică a meciului, în frunte cu selecționerul Cosmin Contra, încă cinci jucători ai naționalei, Benzar, Adrian Rus, Alin Toșca, Răzvan Marin și Florinel Coman au primit o linie în dreptul calificativului oferit de iberici, ca și cum n-ar fi existat. Restul tricolorilor au încasat câte-o stea.

România pierde la același scor ca în meciul cu Serbia, de la Belgrad, din preliminariile pentru CM 2010. Sunt cele mai drastice înfrângeri suferite de națională din mai 1967 până în prezent, atunci când România pierdea la Zurich, cu Elveția, cu 7-1.

Concluzia, după dezastrul de la Madrid, a tras-o unul dintre protagoniști, Nicolae Stanciu: „E foarte dificil, nu-mi găsesc cuvintele. Indiferent că jucăm cu Spania sau alt adversar de calibru, 5-0 este un scor foarte mare şi nu mai e nimic de zis. Asta e realitatea, suntem în lumea a treia a fotbalului. A mai zis şi Tătăruşanu, am fost în urna a patra la sorţi, deci am plecat cu şansa a patra”.

Chiar dacă a fost umilită de Spania și a încheiat campania în genunchi, România mai are șanse să ajungă la Euro 2020, prin intermediul competiției Liga Națiunilor. Tricolorii vor juca semifinala competiției cu Scoția sau Islanda în deplasare, la data de 26 martie. Tragerea la sorți a semifinalelor va avea loc vineri.

În cazul în care România va evolua contra Scoției și o învinge va întâlni în finală învingătoarea dintre Norvegia și Serbia. Dacă va pica împotriva Islandei ar urma o finală mai lejeră pe 31 martie, contra Ungariei, Bulgariei ori Israelului.

sursa foto: frf.ro

Politica