vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Obiectiv: calificarea la turneele preolimpice

Naționala feminină de handbal a susținut ultimul antrenament deschis presei înaintea plecării spre Campionatul Mondial.
„Tricolorele” sunt bucuroase de revenirea în teren a Cristinei Neagu și sunt decise să facă multe surprize plăcute la competiția din Japonia. Obiectivul naționalei României este clasarea pe unul dintre primele opt locuri, performanță ce asigură participarea la turneele preolimpice.
„Îmi doresc o clasare care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic, asta e cel mai important în acest moment și este un obiectiv realist. E greu să ne gândim la medalii. Merg la acest Campionat Mondial să ajut echipa atât cât pot, nu să fiu jucătoarea de acum un an de zile, pentru că îmi va fi imposibil. Eu nu am aceste așteptări de la mine și nu ar trebui să le aibă nimeni, pentru că nu sunt robot” – Cristina Neagu, căpitanul naționalei feminine de handbal a României.
„Cristina Neagu are un rol decisiv în angrenajul echipei, trebuie să avem răbdare. Ea va încerca să dea tot ce are mai bun și să ajute echipa, dar și celelalte fete vor face același lucru, cu siguranță. Mergem încrezătoare la acest Campionat Mondial” – Denisa Dedu, handbalistă echipa națională a României.
„Vom pleca mai departe cu punctele din grupă, așa că fiecare meci e important. E un turneu la care putem face surprize plăcute. Atmosfera la echipă s-a schimbat, odată cu venirea Cristinei Neagu, și moralul nostru este altul” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa națională a României.
„Este o grupă grea, toate echipele joacă bine, trebuie să ne pregătim să ne apărăm diferit în funcție de adversar. Va fi un turneu final greu și va trebui să îmi folosesc „diamantele” într-un mod deștept. Am așteptări mari pentru că îmi place să câștig și vreau să câștig mereu. Mi-aș dori să fim în primele cinci echipe din lume. Unele jucătoare nu au încredere la maximum în forțele lor, dar vom readuce spiritul acestei echipei și sunt sigur că lucrurile vor fi în regulă la ora primului joc” – Tomas Ryde, selecționer echipa națională feminină de handbal a României.

Lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia
La turneul final din Asia „tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Muntenegru, Ungaria, Spania, Kazahstan și Senegal.
Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska, Diana Ciucă (ambele de la SCM Râmnicu Vâlcea) – portari, Cristina Florică, Raluca Băcăoanu, Mădălina Zamfirescu (toate de la SCM Râmnicu Vâlcea), Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Daria Bucur (toate de la CSM Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Pristăviţa (CS Gloria Bistriţa), Ana Maria Popa (SCM Gloria Buzău), Gabriela Perianu, Crina Pintea, Cristina Neagu (toate de la CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare).

România, prezentă la toate edițiile Campionatului Mondial
Naționala feminină de handbal a României este singura reprezentativă prezentă la toate cele 23 de turnee finale ale Campionatului Mondial. La precedenta ediție, desfășurată în Germania, în 2017, România a încheiat competiția pe locul al 10-lea. Ultima medalie la un Campionatul Mondial a fost obținută în 2015, bronz la ediția din Danemarca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sports-net Group

Politica