vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O tânără, căreia i s-a făcut o cezariană la Spitalul Târgu-Cărbunești, a murit pe masa de operație la Craiova

Alexandra Ionela Corbescu de 21 de ani din Țicleni a decedat miercuri seara la ora 22.00 la Spitalul nr.1 din Craiova, unde fusese adusă cu o ambulanță după ce a suferit o operație de cezariană în cursul zilei de ieri la Spitalul Târgu-Cărbunești. Pacienta a fost operată de doctorița Mădălina Roibu, care i-a urmărit sarcina, și de dr.Cătălin Tănase. După ce a adus pe lume un băiețel sănătos cu o greutate de 3200 de g, la o oră după cezariană a intrat în stop cardio respirator. Medicii de la Cărbunești au încercat să o resusciteze, aparținătorii spunând că nu aveau în spital medicația necesară, personalul fiind văzut pe timpul intervenției trecând drumul la farmacie pentru cumpărarea acesteia, dar fără prea multe rezultate, potrivit gorjeanul.ro

Cu greu, pacienta a fost transportată la Craiova după ce familia a sunat la 112, medicii din dând din umeri, pe motiv că nu pot apela un elicopter SMURD deoarece acesta nu poate ateriza la Târgu Cărbunești. Pacienta, pe jumătate moartă, a fost dusă cu o amulanță miercuri la ora 18.00 la Craiova, ca aceasta să moară câteva ore mai târziu.

Alexandra Ionela Corbescu era programată la cezariană pentru 26-27 octombrie, dar s-a dus ieri la spital la doctorița Roibu, pentru un control, iar medicul ginecolog a decis că trebuie operată imediat. Soțul femeii, care mai avea acasă un băiețel de 4 ani, născut tot prin cezariană, a fost uimit când a aflat, telefonic, că doctorița Roibu o oprește pe aceasta în spital, la Târgu-Cărbunești, pentru a naște în acea zi. Alexandra Corbescu nu își luase nimic de acasă pentru naștere. A intrat în operația de cezariană în jurul orei 10.00 iar pe la 12.00, ieri, a ieșit din operație fericită că aduse pe lume al doilea copil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tânăra a fost dusă cu ambulanța la Craiova, iar o oră și jumătate după decesul acesteia cei de acasă au fost anunțați că aceasta a murit la spital.

În urmă cu patru ani, Alexandra a suferit o altă cezariană tot la spitalul din Cărbunești dar cu un alt medic. Cei doi trăiau în concubinaj de 5 ani.    

Bărbatul a cerut astăzi la spitalul din Craiova să îi facă autopsie soției pentru a cunoaște cu exactitate cauzele decesului, acesta obținând doar răspunsuri de genul ,,nu știu ,, ,,o să vă spună doctorul mai târziu,, și de la personalul medical al unității spitalicești din Craiova.

Directorul Spitalului Târgu-Cărbunești, dr.Târziu, a precizat că va demara o anchetă internă pentru a vedea dacă acuzațiile lui Alexandru Gheorghe Dorian se confirmă sau nu. Acesta a menționat că pacienta a făcut tromboembolism pulmonar, ca și Andreea Bălan, diagnostic care,în cazul tinerei din Țicleni, a fost fatal pentru tânăra mamă.

IPJ Gorj a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. ,,Polițiștii din cadrul Spitalului Târgu-Cărbunești au fost sesizați de reprezentanții SJU Craiova că o tânără de 21 de ani din Țicleni a decedat la această unitate medicală, miercuri, după ce ieri la spitalul din Cărbunești i s-a făcut o operație de cezariană. În cauză s-a întocmit dosar epnal pentru ucidere din culpă”, a precizat Victor Țuhașu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

 

Politica