Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Spitalul Regional Craiova – 7 etaje, 807 paturi

Publicat

pe

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional a avizat, luni, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova”, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a investiției este de 2.850.507.547,41 lei.


Spitalul Regional de Urgență Craiova ar urma să aibă o suprafață desfășurată de 165 256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi şi 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi. În plus, va deține 19 săli de operație.

Reprezentanţii Ministerului mai precizează că spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament si adecvat, alte facilități de sprijin, ce va funcționa într-o cladire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară: Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;

Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară; Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie; Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie; Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice”, explică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, afirmând şi că noua clădire va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatura de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Continue Reading