vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prognoza meteo: Vreme caldă până în 21 octombrie, apoi frig și ploi

Temperaturile se mențin mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, până în 21 octombrie. Potrivit estimărilor publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile pentru intervalul 14 – 27 octombrie, urmează alte câteva zile de căldură, apoi vin ploile și frigul, transmite Mediafax.

OLTENIA
În intervalul 14 – 21 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mord normal, astfel că maximele se vor încadra între 22 și 26 de grade, în medie. Apoi, vremea se va răci treptat conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime în jurul celor normale, cuprinse în medie între 16 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori spre sfârșitul intervalului. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că până în jurul datei de 22 octombrie se vor situa în jurul a 10 grade, apoi vor scădea spre o medie regională în jurul a 8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză.
LA MUNTE
În perioada 14 – 20 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 14 – 16 octombrie. Ulterior, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea unor maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 8 grade, în medie, în ultima zi de prognoză, pornind de la medii în jurul a 14 grade în data de 21 octombrie. Până în jurul datei de 22 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 8….9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea treptat până spre sfârșitul intervalului de prognoză, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în intervalul 21- 27 octombrie.

Politica