sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Festivalul Arta Craiova” – 30 de ani de libertate culturală

Tinerii artişti din Craiova au dat o nouă imagine culturii locale, la finele săptămânii trecute. Aceasta, în cadrul „Festivalului Arta Craiova – 30 de ani de libertate culturală”, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Eveniment unic pe scena craioveană, festivalul a avut loc în Centrul Vechi al oraşului. Timp de trei zile aici au avut loc concerte, expoziții, spectacol de teatru, paradă muzicală, ateliere de magie.

Organizatorii au vrut să le ofere craiovenilor șansa să cunoască ce s-a întâmplat cu arta și creatorii ei în cei 30 de ani de libertate, concentrat în 3 zile de evenimente culturale.
„Festivalul a început anul trecut. Am pornit de la ideea realizării unui cerc de creație pentru tineri. Am realizat astfel conexiuri cu ONG-urile, cu tineri talentați și am descoperit că există un potențial cultural extraordinar în rândul tinerilor. Și astfel a venit ideea realizării acestui festival, un festival al celor șapte arte. Toți cei implicați în acest festival au venit cu idei, propuneri și astfel am descoperit un potențial cultural extraordinar care merită arătat. Festivalul va continua și în anii următori, vrem să promovăm regiunea, cultura acestei zone, potențialul cultural”, a explicat managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, Remus Vlăsceanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Invitați speciali ai evenimentului au fost Cristi Minculescu & Valter & Boro şi Ana Maria Calița care a venit în faţa craiovenilor cu un stand-up cu povești picante.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica