sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Venirea lui Pițurcă, scenariu cu repetiție!

La fel ca în 2010, toate speranțele fanilor craioveni că echipa poate face performanță au fost puse pe umerii lui Pițurcă.

Orice desant al lui Pițurcă în Bănie capătă conotații mesianice. Motivul e simplu: seriozitatea și profesionalismul celui supranumit „Satana” reprezintă garanția că se dorește performanță, că echipa se poate bate an după an la titlu și pentru cupele europene.

În finalul lui august 2010, la primul antrenament condus de Victor Pițurcă, peste 2.500 de suporteri au fost prezenți pe bătrânul „Ion Oblemenco”. Au înfruntat canicula, au scandat numele lui Pițurcă, chiar și al patronului Mititelu, precum și împotriva rivalei Steaua București și a finanțatorului acesteia, Gigi Becali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La 9 ani distanță, Piți a revenit, proclamând: „Vreau să iau titlul și să duc Universitatea în grupele Ligii Campionilor”. A fost semnalul care a declanșat din nou isteria în Bănie. De această dată au fost 3.000 de suporteri la antrenament, inclusiv nucleul dur al galeriei, care a creat o atmosferă de vis.

În trecut, neînțelegerile dintre Mititelu și Pițurcă, care venise ca un salvator și a plecat escortat de bodyguarzii patronului, au dus la una dintre cele mai negre perioade din istoria fotbalului craiovean. Acum, patronul Rotaru lasă impresia că a făcut pasul înapoi și e dispus să-i pună la dispoziție lui Pițurcă tot ceea ce acesta solicită pentru a performa.

Politica