sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reacțiile oamenilor de fotbal după ce Pițurcă a semnat cu CSU

După ce Victor Pițurcă a revenit în fotbalul românesc, oamenii de fotbal au început, pe rând, să aplaude mutarea sau să o critice. Noul manager al celor de la CSU Craiova a semnat un contract valabil pe 3 ani de zile și va avea putere deplină în club, așa cum se aștepta toată lumea.

„Sincer nu doream să revin în fotbalul românesc în acest moment. Poate peste câțiva ani. Îmi doream să rămân în țările din Golf, însă a fost acel proces cu fostul meu club care a durat foarte mult. Am preferat să stau o perioadă și timpul a trecut. Am avut oferte, atât din țară cât și din străinătate, însă nu pe placul meu. Acum când a venit oferta din partea Universității Craiova am acceptat imediat deoarece mereu ambiția mea a fost de a face performanță cu Universitatea Craiova. Am acceptat să revin în fotbalul românesc doar pentru că a fost vorba de Universitatea Craiova”, a spus Pițurcă pentru site-ul clubului oltean.

Fostul selecționer are planuri mari pentru CSU. Acesta a anunțat deja că vrea să se lupte pentru câștigarea campionatului și pentru accederea în grupele Ligii Campionilor. Totodată, au fost anunțate și încă 4-5 transferuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru mine obiectivul este unul singur: câștigarea campionatului și accederea în grupele Ligii Campionilor. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă pentru că, împreună cu conducerea clubului, am admis faptul că mai avem nevoie de 4 – 5 jucători valoroși, dar obiectivul meu acesta este: câștigarea campionatului pentru că suporterii Universității asta așteaptă de la echipă și implicit de la mine”, a mai spus noul manager al alb-albaștrilor.

Adrian Mititelu, unul dintre finanțatorii care au colaborat în trecut cu Pițurcă, a fost și printre primii care au reacționat la mutarea formației patronate de Mihai Rotaru.

„N-am ce să mai comentez. Universitatea Craiova joacă mâine în Liga a 3-a, jucăm acolo jos, cu demnitate. Nu mă interesează echipele care-și arogă în mod abuziv și criminal numele unei echipe construite curat. Când am primit vestea că a ajuns la ei, semnam un contract de câteva milioane de euro! E o chestiune care nu m-a surprins cu nimic, m-aș fi așteptat să se întâmple mai înainte”, a declarat Mititelu la ProX.

Gigi Becali și-a dat și el cu părerea și nu vede cu ochi buni mișcarea făcută de Craiova. Diriguitorul clubului bucureștean, FCSB, crede că meciurile cu CSU vor fi mult mai ușoare pentru echipa pe care o patronează.

Nu mă interesează în niciun fel persoana Victor Piţurcă, deci nu comentez nimic. Pentru ce îmi trebuie să comentez de Piţurcă? E treaba lui! Eu nu sunt supărat, nu mă mai supăr. Dar e bine să nu ai legături cu unele persoane. Fără să deranjez, fără ironie, cred că o să fie mai uşor cu Craiova. Gata, nu mai vreau să vorbesc!” a spus Gigi Becali la Pro X.

Au fost și reacții pozitive la adresa noului conducător din Bănie. O legendă a unui club rival a ținut să-l felicite pe Mihai Rotaru pentru că l-a pus pe Pițurcă la cârma echipei.

„„E clar că Piţurcă a intrat în acest proiect şi datorită faptului că Universitatea Craiova e o forţă în fotbalul românesc. El se va ocupa de tot ce înseamnă organizarea de joc, antrenamentele. El nu a venit acolo doar ca manager general şi antrenor să fie Papură. Nu se va întâmpla absolut nimic fără ca Piţurcă să ştie şi să îşi dea acordul. Este un strateg desăvârşit, este o garanţie în faţa suporterilor că acest club îşi doreşte să facă performanţă. El e un simbol pentru fotbalul românesc, pentru fotbalul craiovean. E capabil să facă performanţă, poate să aducă titlul. Îi felicit pe cei de la Craiova că au investit într-o persoană precum Piţurcă. E o persoană care visează doar performanţă. El nu se implică într-un proiect dacă nu are garanţii, dacă nu ştie că are toate atuurile pentru a face performanţă, a spus Ilie Dumitrescu la Fotbal European.

Și Gică Hagi crede că Pițurcă va face treabă bună la CSU, doar că a pus accentul și pe o altă parte care-i lipsește fotbalului românesc: fotbaliștii de valoare.

Piți e un antrenor cu un CV impresionant, cu o carieră fotbalistică impresionantă și cu personalitate. Așteptăm să aducem și jucători foarte buni. Avem antrenori buni”, a spus Hagi în cadrul unei conferințe de presă.

Politica