duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Inaugurarea stadionului din Târgu Jiu stârnește controverse printre olteni

Arena de la Târgu Jiu va deveni operabilă cel mai târziu la începutul lunii octombrie, potrivit spuselor directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan. Stadionul de aproximativ 24 de milioane de euro va fi folosit de echipele de fotbal Pandurii Târgu Jiu și FCU Craiova.

Totuși, driguitorii orașului vor ca noua arenă să fie inaugurată cu un meci al naționalei de tineret a României. Potrivit gsp.ro, România U21 va juca acasă cu Ucraina (10 octombrie) și cu Irlanda de Nord (14 octombrie). Una dintre întâlniri ar urma să se dispute la Craiova, iar cealaltă la Târgu Jiu, căci între cele două orașe e o distanță de numai 100 km. România U21 va demara preliminariile în deplasare, cu Danemarca, pe 10 septembrie.

Decizia ca tricolorii lui Rădoi să inaugureze stadionul a intrat deja în vizorul gorjenilor. Daniel Băloi, vicepreședintele AJF Gorj, a reamintit de perioada de glorie a Pandurilor, atunci când echipa participa în cupele europene, termina competiția internă pe locul secund și umplea vechiul stadion din Târgu Jiu.
„În urmă cu câțiva ani o echipă de pe meleagurile gorjene avea curajul să se lupte cu granzii României la fotbal și devenea vicecampioana țării în fața unui stadion arhiplin la Târgu Jiu! Mai mult decât atât, avea să aibă un parcurs excepțional în cupele europene ajungând până în grupele Europa League, unde a întâlnit pe celebra Fiorentina! Autoritățile de atunci au decis că echipa merită o casă nouă pentru ca suporterii să vadă pe viu meciurile favoriților! În prezent, se discută la greu despre recepția stadionului și despre inaugurarea lui. Din păcate, autoritățile locale actuale au uitat pentru cine a fost făcut acest stadion. Consider că și dacă echipa trece printr-un moment extrem de dificil ar fi logic ca ea să aibă onoarea de a juca primul meci pe Municipal, fie și cu un meci de Liga a doua! De abia după aceea ne putem gândi la naționale sau la câte alte cluburi să mai închiriem. Pentru că dacă nu existau acele performanțe acum nu aveam ce inaugura!!!”, este mesajul postat de Daniel Băloi pe Facebook.
FCU Craiova nu și-a manifestat, deocamdată, dorința de a inaugura stadionul. Așadar, duelul se dă între echipa locală, Pandurii, și echipa de tineret a României, antrenată de olteanul Mirel Rădoi.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica