duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inculpatul Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia la arestarea preventivă

Inculpatul din Caracal, Gheorghe Dincă, suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, şi-a retras, marţi, contestaţia pe care o formulase la decizia de arestare preventivă dată, sâmbătă, de Tribunalul Dolj.

Contestaţia a fost retrasă de inculpat în cadrul şedinţei de judecată de la Curtea de Apel Craiova, care a durat câteva minute. Inculpatul a fost acuzat iniţial de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, pentru care a şi fost arestat preventiv, iar duminică seara, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmării penale faţă de Gheorghe Dincă şi pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat. Potrivit avocatului inculpatului, Alexandru Bogdan, în raport cu noua acuzaţie, Gheorghe Dincă a decis să îşi retragă contestaţia, scrie Agerpres.

Conform procurorului şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, pe 25 iulie, în jurul orei 12,00, la domiciliul său din Caracal, Gheorghe Dincă ar fi ucis-o pe minora de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase şi o violase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul anchetei, inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12,00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână, şi ulterior i-a incinerat corpul, iar cu privire la cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, există indicii că a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Anchetatorii au început, luni, să reconstituie faptele comise de inculpat, iar primul loc în care l-au dus a fost în zona Corabia, pe malul Dunării, unde acesta a indicat că ar fi dus prima victimă.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Politica