vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea nu va mai fi „Hackerville”! Tinerii învață să facă bani cinstiți pe net

Primăria din Râmnicu-Vâlcea şi-a propus să sprijine organizarea unor cursuri de informatică pentru tinerii care vor să înveţe să facă bani legal pe internet, pentru ca municipiul să scape de renumele de oraş al hackerilor, scrie Agerpres. Aceste cursuri vor fi organizate chiar de consilierul primarului pe probleme în IT şi vor fi gratuite. Tinerii vor învăța cum se câștigă bani, legal, din internet.

Cursurile sunt pentru tinerii care doresc să înveţe tehnica aceasta a calculatorului şi care vor să înţeleagă că se pot câştiga bani din internet legal, iar municipiul Râmnicu Vâlcea să nu fie cunoscut ca Hackerville, ci ca un oraş în care lucrurile s-au schimbat şi tinerii pot fi atraşi în acest domeniu. Se lucrează la acest proiect, avem un spaţiu liber pe care-l amenajăm şi, în timp relativ scurt, se vor putea acorda aceste cursuri gratuit celor care sunt interesaţi”, a precizat primarul Mircia Gutău, într-o conferinţă de presă.

Râmnicu Vâlcea a devenit cunoscut în întreaga lume ca Hackerville. Acest lucru s-a întâmplat din cauza aparițiilor în presa internaţională, în special în cea din Statele Unite ale Americii, drept capitală mondială a criminalităţii cibernetice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul mare de fraude comise de tinerii din oraş, pe internet a dus la o asemenea asociere. Acești hackerii au fost, totodată, sursă de inspiraţie pentru creatorii serialului Hackerville, regizat de moldoveanul Igor Cobileanski.

Politica