luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova – Jomi Salerno, în turul I preliminar al Cupei EHF

Handbalistele din Bănie știu pe cine trebuie să bată pentru un loc în grupele Cupei EHF. Oltencele pornesc, din nou, lupta în competiția pe care au câștigat-o în urmă cu un an. În turul I preliminar, Craiova va da piept cu Jomi Salerno, formație din Italia. Dacă vor trece de italience, elevele lui Burcea își vor putea măsura forțele cu formația din Norvegia, Tertnes Bergen, în turul II.
Craiovencele au evitat adversare precum: Galytchanka Lviv (Ucraina), KHF Istogu (Kosovo), Maccabi Arazim Ramat Gan (Israel), A.C. Latsia Nicosia (Cipru), Handball Käerjeng (Luxembrug), Colegio de Gaia Toyota (Portugalia), PAOK Salonic (Grecia), Metalurg Skopje (Macedonia), EHC Kumanovo (Macedonia), Valur Reykjavik (Islanda), HJK Helsinki (Finlanda), Spono Eagles (Elveția), LK Zug (Elveția), Hypo Niederösterreich (Austria) sau H65 Höörs HK (Suedia).
Este șansa unui nou început pentru Craiova. Formația din Bănie poate șterge cu buretele amintirea rezultatelor slabe din sezonul trecut, în care nu au obținut nimic pe plan intern, iar în Europa, rezultatele au fost catastrofale. SCM a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, iar mai apoi, a părăsit și grupele Cupei EHF.
Acum, Burcea se bazează pe un nou lot, format pe scheletul echipei ce a reușit cea mai mare performanță din istoria sportului craiovean: câștigarea unei cupe europene în sezonul 2017/2018. Cristina Zamfir și Ana Maria Țicu au misiunea de a-și îndruma colegele spre o nouă performanță europeană și de ce nu, spre un trofeu pe plan intern.

Politica