sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSM Slatina, echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga Florilor

Echipa de handbal feminin, CSM Slatina, are cea mai mică medie de vârstă din Liga Națională și este și singura formație antrenată de o femeie: Victorina Bora. Oltencele au un obiectiv realist pentru sezonul viitor: clasarea în primele 10 locuri. În ediția trecută de campionat, Slatina a jucat meci de baraj pentru a evita retrogradarea.
Acum, echipa antrenată de legenda Oltchimului, Victorina Bora, a făcut patru transfeuri: Sonia Vasiliu, campioană mondială de junioare în 2014 va juca în sezonul următor pentru CSM Slatina. Totodată, gruparea olteană a transferat două jucătoare de la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, pe Dulgheriu Elena, portar, 18 ani, originară din Brașov, formată la Kids Brașov de Lena Brebeanu, și pe Șchiopu Daniela, extremă stânga, 19 ani, originară din Drobeta Turnu Severin.
Ultimul transfer a fost cel al jucătoarei ce făcut parte din generația de aur a handbalului slătinean, Luciana Popescu (fostă Marin). Transferată de la Minaur Baia Mare, Luciana are un palmares impresionant. Cu numeroase selecții la echipa Națională, ea a făcut parte din echipa României care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015 desfășurat în Danemarca. Este câștigătoarea Ligii Naționale în 2014 alături de HCM Baia Mare, jucând și în Champions League. Palmaresul său mai cuprinde 2 Cupe ale României (2014-2015) și 3 Supercupe (2013, 2014, 2015).
De la Slatina au plecat, în schimb, Raluca Dăscălete, Ștefania Lazăr, Sara Abed Kader și Ana Maria Chirigiu. În prezent, CSM are în lot acum 9 jucătoare sub 24 de ani: Iulia Andrei (22 de ani), Hermina Stoicănescu (23), Elena Nagy (21), Lăcrămioara Stan (24), Lorena Ostase (21), Elena Fulgoi (20), Sonia Vasiliu (23), Ana Dulgheriu (18) și Daniela Șchiopu (18).
La începutul acestei veri, conducerea clubului a realizat poate cea mai importantă mutare și i-a prelungit contractul Victorinei Bora, care va continua la cârma echipei și în următorul sezon al Ligii Naționale de handbal feminin. De asemenea, au fost prelungite înțelegerile cu jucatoarele: Lorena Ostase, Andrei Alexandra, Chitacu Oana, Rusu Nicoleta, Drăghici Geanina, Clara Vădineanu, Lăcrămioara Stan, Cârligeanu Adina și Iulia Andrei.

Politica