duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu a trecut la un alt nivel: merge la TAS!

Ana-Maria Constantinescu

13:55 (acum 14 minute)
către eu

Mititelu a trecut la un alt nivel: merge la TAS!

Patronul FCU Craiova merge la Lausanne pentru a contesta decizia FRF de a-i permite formației lui Rotaru să poarte numele „Universitatea Craiova”.

Fără prea multe succese în pleiada de procese declanșate pe plan intern, Adrian Mititelu a decis să conteste direct la TAS hotărârea Comitetului Executiv al FRF care a stabilit să o numească pe echipa din liga 1 Universitatea Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reacția clubului lui Mititelu a venit pe facebook, printr-un comunicat: „Recenta Hotărâre a Comitetului Executiv al FRF este nelegală şi urmează să fie supusă cenzurii Instanței de judecată, dar și Tribunalului Arbitral din Elveţia.

Prin această decizie s-a stabilit ca gruparea înfiinţată în anul 2013 să folosească în competiţii numele de Universitatea Craiova.

FRF și-a motivat decizia prin prisma faptului că echipa în cauză deține dreptul de folosință al unei mărci cu numele de Universitatea Craiova înregistrată de Clubul Sportiv condus de Badea în anul 2018.

Precizăm faptul că marca în cauză face obiectul contestației în anulare aflate pe rolul Tribunalului București

Menționăm că Badea a iniţiat demersurile de înregistrare a acestei mărci înainte de finalizarea procesului cu privire la Palmares şi Istoria Universității.

Ori, odată constatat DEFINITIV că structura sportivă condusă de Badea este străină de istoria Ştiinţei, este mai mult decât evident că instanța o să constate că marca în cauză a fost înregistrată cu rea-credinţa.

De asemenea, pe rolul Tribunalului Dolj există un proces ce vizează obligarea lui Rotaru și CSU să schimbe numele societății U Craiova 1948 Club Sportiv, nume care este identic cu numele societăților afiliate clubului Universitatea Craiova, respectiv Fotbal Club U Craiova Sa, FC U Craiova Sa, U Craiova 1948 Sa.

Acțiunea este introdusă în baza legii 26/1990, lege care interzice categoric ca firmele să aibă nume care să creeze confuzie în rândul publicului.

Deja instanța din acest dosar a respins solicitarea lui Rotaru de a se judeca la TAS în această speță.

Pe rolul Curții de Apel București se află dosarul ce privește excluderea abuzivă a Ştiinţei în anul 2011 și afilierea abuzivă Csu.

Inițial la TMB instanța a declinat competenta către TAS, urmează în functie de decizia Curții de Apel, procesul să revină înapoi la TMB ori să continue în Elveția, în toamnă o să avem o soluție în acest sens.

Conform actelor constitutive ale Fotbal Club U Craiova Sa (în prezent în faliment), FC U Craiova Sa (aflată în insolventţă cu plan de reorganizare aprobat), dar și a altor contracte și documente pe care le vom prezenta instanțelor de judecată, actuala structură sportivă U Craiova 1948 Sa este CONTINUATOAREA de drept a Fotbal Club U Craiova Sa şi este doar chestiune de timp până se va recunoaște oficial acest lucru.

Urmează ca în următoarea perioadă de timp (estimăm cca 8-12 luni) această situaţie sa fie tranșată de către TAS.

S-a întârziat introducerea acțiunii deoarece atat Hotărârea de afiliere provizorie, cât şi cea de afiliere definitivă au fost atacate la TAS de către cei de la Csu.

Contestația cu privire la Hotărârea de afiliere provizorie a fost deja RESPINSĂ de către TAS, aşteptăm şi soluţia cu privire la afilierea definitivă

Cel mai probabil cel târziu în octombrie vom avea o decizie .

Ulterior vom introduce acțiune cu privire la Istoria\Palmares\Culori…

În paralel există pe rolul unui parchet un dosar penal greu, cu probe indubitabile, ce vizează o grupare criminală ce a săvârșit infracțiuni grave cu scopul furtului activității clubului de fotbal Universitatea Craiova. Sperăm ca nă la urmă în acest dosar se se pună în mișcare acțiunea penală și tragerea la răspundere a tuturor celor implicaţi”.

Așadar, cei de la FCU Craiova se așteaptă ca undeva la începutul lui 2020 să primească un răspuns de la Tribunalul de Arbitraj din Elveția.

Politica