miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reabilitarea Psihiatriei, scoasă la licitaţie în perioada următoare. Cea pentru UPU, în derulare

Reabilitarea Psihiatriei va fi scoasă la licitaţie în perioada următorare, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi. Aceasta, după ce consilierii judeţeni au votat noii indicatorii tehnico-economici actualizați – faza DALI pentru obiectivul de investiții „Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice a Pavilionului Psihiatrie I și II”, proiect finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.
“Necesitatea unei astfel de hătărâri a venit după ce, în cursul anului 2018, după semnarea contractului de finanţare, lucrarea a fost scoasă la licitație pentru proiectare și execuție, dar nu s-a depus nicio ofertă, deşi procedura s-a repetat de două ori. Echipa de proiect a analizat cauzele care au generat această situaţie și a constatat că la nivelul anului 2019, valoarea maximă estimată a contractului ce urma a fi atribuit, de 2,053,428.92 lei fără TVA, necesită actualizare.
În acest sens, i s-a solicitat proiectantului actualizarea devizului general, cu precizarea de a avea în vedere preţurile actuale de piaţă ale materialelor şi aplicarea prevederilor art. 71 din OUG 114/2018, cât și prevederile art. 15 din OUG 43/2019. Diferenţa dintre valoarea inițială şi cea nou calculată/ actualizată, în cuantum de 775 mii lei este neeligibilă şi reprezintă contibuţie a Consiliului Județean Mehedinţi”, a explicat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei mehedinţene, în urma votului consilierilor județeni, valoarea totală a investiției pentru modernizarea Pavilionului Psihiatrie este de 3,2 milioane lei, iar în perioada imediat următoare se va relansa procedura de achiziție.

Pe de altă parte, procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare în cadrul proiectului ”Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport”, unul din cele șase proiecte finanțate cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, contractate de Consiliul Județean pentru modernizarea infrastructurii de sănătate din Mehedinți, a fost deja lansată pe portalul de achiziții publice.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 august 2019. Licitația se desfășoară în procedură simplificată, valoarea proiectului fiind de 9,6 milioane lei.
“La întocmirea acestui proiect am avut în vedere mărirea capacitații UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta-Turnu Severin și conformarea la exigențele impuse de normativele în vigoare, precum și realizarea unui heliport de suprafață în cadrul secției UPU, de unde să fie preluați pacienții aflați în stare critică, pentru a fi transportați cu elicopterul către centre universitare.
În urma investiției, se vor asigura cerințe de rezistență și stabilitate, va crește nivelul de confort și funcționalitate și va fi asigurat spațiul necesar desfășurării în condiții optime a activităților specifice destinației Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica