duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova va evolua în turul I preliminar al Cupei EHF

Chiar dacă nu a obținut o clasare demnă de un loc de cupe europene în sezonul trecut, echipa de handbal feminin a Craiovei va evolua în turul I preliminar al Cupei EHF. Oltencele au primit un wild-card, după ce au terminat pe locul 6 în sezonul 2018/2019 în Liga Naţională. Acest lucru s-a întâmplat datorită rezultatului istoric obținut de trupa din Bănie în urmă cu un an, câștigarea Cupei EHF. La acea vreme, craiovencele au surprins pe toată lumea cu un parcurs spectaculos. În ciuda meciurilor destul de strânse din grupe, handbalistele antrenate de Bogdan Burcea au trecut de acea fază și nici măcar o formație nu le-a mai stat în cale, nici măcar în finală.
SCM Craiova trebuie să lupte, din nou, pentru un loc în grupele Cupei EHF. Tragerea la sorţi a partidelor se va efectua marţi, 16.07.2019. Până atunci, fetele pregătite de Burcea se vor pregăti intens. Antrenamentele au luat startul la începutul acestei săptămâni, iar lotul a fost și el completat în această vară.
Antrenorul echipei le așteaptă la lot și pe noile jucătoare Andreea Chetraru și Adina Cace, prezente la Campionatul European de tineret de la Gyor. Pe lângă acestea, formația din Bănie așteaptă și recuperarea a două handbaliste extrem de importante: Cristina Zamfir și Trifunovic.
În această vară Craiova a realizat 6 mutări: Bobana Klikovac (FTC), Alexandra Orşivschi (Minaur Baia Mare), Nicoleta Tudor (HC Brăila), Yulia Khavronina (SCM Gloria Buzău), Adina Cace (LPS Slatina) şi Andreea Chetraru (CSM Bucureşti).

Politica