sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Impact între un microbuz cu elevi şi unul cu muncitori – exerciţiu ISU Mehedinţi

Un microbuz şcolar ce transporta 14 elevi şi altul în care se aflau opt muncitori, s-au ciocnit pe DN 56A, la Rogova, iar în urma impactului, la unul dintre autovehicule a izbucnit un incendiu. Acesta este scenariul unui exerciţiu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Drobeta” al judeţului Mehedinţi derulat la finele săptămânii trecute.
“La acest exerciţiu, care a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, au fost mobilizaţi peste 60 de pompieri, care au intervenit cu trei ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, dar şi o autospecială de descarcerare.
Pentru salvarea victimelor, alături de pompieri au acţionat echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, situaţia de urgenţă fiind gestionată cu sprijinul efectivelor de jandarmi şi poliţişti, dar şi a lucrătorilor Secţiei de Drumuri Naţionale, care au degajat carosabilul, în urma accidentului”, arată ISU „Drobeta”.

La exerciţiu au luat parte atât reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, respectiv prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul comunei Rogova, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi şi Filialei de Cruce Roşie Mehedinţi.

A fost verificat modul de cooperare a structurilor de intervenţie implicate în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă, dar şi viabilitatea Planului Roşu de intervenţie.
Exerciţiul a urmărit coordonarea unitară a structurilor cu atribuţii în cazul producerii unor accidente colective, precum şi antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie”, mai arată ISU „Drobeta”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica