marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste de amploare, anunţate la Chişinău

Uniunea Europeană cere autorităţilor din Republica Moldova, ţară asociată la UE, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere, potrivit Mediafax.

„Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament şi în lumina evoluţiilor ulterioare, Uniunea Europeană face apel la calm şi reţinere. Oficialii aleşi democrat trebuie să găsească o cale de dialog pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană se aşteaptă ca Republica Moldova, ţară asociată la UE, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului nostru de Asociere”, se menţionează în comunicat.

În comunicat se menționează că, UE va sprijini în continuare Republica Moldova. În mod special, Serviciul se referă la combaterea corupţiei şi asigurarea independenţei sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere”, se precizează în comunicatul emis de autoritatea europeană.

Duminică se anunţă proteste la Chişinău, iar, în semn de protest, mai mulţi tinerii şi-au instalat corturi, sâmbătă seara, în faţa instituţiilor guvernamentale – sediul MAI, al Procuraturii, al Ministerului de Finanţe, al Curţii Constituţionale.

Deputaţii din Parlament au votat unanim sâmbătă numirea liderului PAS, Maia Sandu, în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, precum şi lista noii componenţe a Guvernului, relatează Unimedia.

De asemenea, a început procedura de învestire în funcţie a noilor membri ai Guvernului, în sala de şedinte a Parlamentului.

Maia Sandu a menţionat că priorităţile pe durata mandatului său vor fi eliberarea statului din captivitate, scoaterea ţării din izolare internaţională şi creşterea calităţii vieţii.

 

Politica