Bătrână păgubită de 10.000 lei, prin metoda „Accidentul”

O bătrână, din Dăbuleni, a fost păgubită de 10.000 lei, prin metoda „Accidentul”. Ea a fost înşelată de trei bărbaţi, din Daneţi şi Teasc.

S-a întâmplat în noaptea de 28 spre 29 mai. Femeia, în vârstă de 78 ani, a sunat la poliţie, în jurul orei 1, şi a spus că, în intervalul orar 23.30-00.30 a primit un apel pe telefonul fix de la o femeie, care a susţinut că este nepoata sa. I-a spus că a suferit un accident şi are nevoie de suma de 25.000 lei pentru o intervenție chirurgicală.

Fără prea multe detalii, i-a solicitat femeii de 78 de ani să discute cu un bărbat, care s-a recomandat a fi medic şi care, la rândul său, i-a repetat bătrânei că are nevoie de suma de 25.000 de lei, pentru a o opera pe nepoata sa.

Persoana vătămată le-a explicat celor doi că nu deține decât suma de 10.000 lei, iar presupusul doctor i-a spus acesteia că se va prezenta la locuința sa un reprezentant al unei bănci, pentru a ridica banii.

La scurt timp, la locuința femeii din Dăbuleni s-a prezentat un bărbat care a luat suma de 10.000 lei, fără a-i da acesteia explicaţii”, arată IPJ Dolj.

Bătrâna a avut apoi mai multe discuţii cu membrii familiei şi a înţeles că a fost anunţată.

Joi, oamenii legii au reuşit să îi identifice pe cei care au înşelat-o. Sunt trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, din Daneţi şi Teasc, care sunt acum cercetaţi pentru înşelăciune. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi restituit femeii.

Populare

Recomandări

200 de lei de la stat pentru cei care vor să-şi schimbe becurile

Programul Rabla ajunge de luna viitoare şi la becuri....

Virgil Popescu: „Românii cu facturi inexplicabil de mari să nu le plătească”

Ministrul liberal le recomandă românilor care au primit facturi...

Vâlcea. Braconieri, în flagrant la Obârșia Lotrului

Șapte persoane au fost duse la audieri după ce...

Olt. Tânără din Văleni, dispărută de la domiciliu

La data de 4 octombrie 2022, în jurul orei...