vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Summitull UE de la Sibiu. Iohannis: Ne-am dorit şi am reuşit să avem un summit al unităţii

Şeful statului Klaus Iohannis, liderul Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au susţinut o conferinţă de presă joi seara după summitul UE de la Sibiu în care anunţă concluziile reuniunii, informează Mediafax.

Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat joi, la finalul summitului informal UE de la Sibiu, că să spunem că totul merge prost în cadrul structurii europene ar fi o eroare, dar nici nu există perfecţiune.

De multe ori se spune că UE nu a ştiut să se ridice la înălţimea aşteptărilor, dar avem peste 30 de directive care în proporţie de 80% au fost adoptate. Sigur că s-ar fi putut face mai multe, dar instituţile europene ar fi reuşit să prezinte şi cele 7 propuneri din 2017 privind sistemul de azil. Atunci lanţul ar fi fost şi mai impresionat. Dar aş putea spune că esenţialul există. Tot ce nu s-a realizat sperăm să se realizeze în a doua jumătate a anului”, a declarat Jean Claude Juncker preşedintele Comsiei Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am constat azi că sloganul meu To be big on big and to be small on small este un slogan care a fost adoptat de ceilalţi actori de asemenea. E important să privim lucrurile europene îndeaproape şi să constatăm că faţă de 2014 şomajul a scăzut şi a revenit la un nivel comparabil cu cel de dinainte de criza din 2007. Deficitele au scăzut. Să spunem că totul merge prost e o eroare. Dar nici să spunem că totul merge bine şi perfect. Ar fi incomplet”, a mai spus Juncker, la Sibiu.

Oficialii europeni au vorbit despre susţinerea statului de drept la Sibiu, la finalul summitului informal UE, spunând că nu există UE fără stat de drept, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ştie ce vor spune românii la referendum.

„Statul de drept e chintesenţa şi va fi în atenţia noastră strategică. Nu poate exista Europa fără stat de drept, nu fiindcă ar fi o doctrină ideologică. Aceasta e chintesenţa Europei ca entitate politică…Dacă oamenilor nu le pasă de statul de drept, atunci guvernele vor ceda şi de aceea noi sperăm ca ideea statului de drept să se menţinăm în Europa”, a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Politica